Saturday, August 30, 2014

SIBULLILLED

Nädala alguses tellisin sibullilli kevadel rajatud hortensiapeendrasse ja eile oli pakk Smart postist käes.Sibulad tundusid ilusad ja terved pealtnäha.Panin nad kiiresti mulda,kuna kardavad kuivamist.
Tellisin esimest korda Aiamaailmast
Talvel külmaga hukkus mul palju võrkiiriseid ja nüüd otsustasin nad panna koos koerahammastega hortensiapeendrasse kevadiseks silmailuks. (Siiani ei ole mügrid sinna jõudnud)
Koerahammastele peaks see kergelt hapu pinnas sobima.Ennem ei ole neid kasvatanud,lihtsalt ei leidnud neile sobivat kohta.All rodode juures oleks olnud ainult istutamise rõõm -mügrid !Eelmine aasta Tii käest saadud seemned idanesid ja on veel potis,seni kuni veel natuke kasvavad ja siis kolivad ka sinna.
Kui kellelgi on head nõu nende kasvatamiseks siis olen tänulik.
Tellisin.
Koerahambaid - Erythronium.  Pagoda, Kondo, Erythronium dens-canis ja Erythronium californicum White Beauty,

Võrkiiriseid -iris reticulata Harmony ,iris danfordiae ja iris reticulata Katharine Hodkin. 




 


3 comments:

  1. Koerahammastega pole muud kui hambad mulda ja õisi ootama. Need mis pakkides müüakse, kannatavad sellise kohtlemise ka välja. Ma ise olen pakist pannud "Pagoda" ja "White Beauty". Küllap teisedki su tellitud on sama tublid. Kui näevad kuivetanud väljab või lihtsalt igaks juhuks võib enne mahahapanekut ekstra niiskes turbas turbutada mõned päevad. Hapu muld sobib neile ja kuulu järgi ka mittehapu. Minul on hoopis tunne, et hapu muld sugugi ei sobi võrkjatele iiristele v.a. Katherine Hodkins. Võib-olla ka et needsamad kärbsed, kes mul nartsissikasvatuse võimatuks teevad, hävitavad ka võrkja iirise sibulaid ja mullaga pole miskit pistmist.

    ReplyDelete
  2. Su valik on ilus.

    Võrkiiriseid armastavad hiired ka, minu kogemuse järgi jäävad koerahambad neist puutumata

    ReplyDelete
  3. Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

    An Thái Sơn chia sẻ trẻ sơ sinh nằm nôi điện có tốt không hay võng điện có tốt không và giải đáp cục điện đưa võng giá bao nhiêu cũng như địa chỉ bán máy đưa võng ở đâu uy tín.

    ReplyDelete