Monday, June 20, 2016

REIS LÄÄNEMAALE

Niisiis leidsime selle kõige-kõige vihmasema ilma Läänemaa aedade ja Enno talu külastamiseks.
Hommikul reisi algus meil kuiv ja temp. kell 8.00 oli+16,7C siis nii nagu me ikka lõunamaalased oleme oli ka riietus vastav.Ise õhtul ilmateadet vaadates pakkisin teise kotti igaks juhuks teised püksid Sadas terve reisi aja,kord vähem,kord tihedamalt.Koju jõudes oli jälle sadu läbi.
Esimene peatus oli Ülle aias.
Abram juba kaugelt tervitamas imearmsa triibulise aia taga.
Aed armas,kodune ja mahutas ikka korraliku koguse taksoneid.Hoolimata vihmast said kõik ikka korralikult üle vaadatud ja siis väljakaevamise voor ka ikka.Lahkelt jagati vihmakeepe ja fliise,kel külm põue puges.Kohvilauas ja mõnusas soojas toas oleks kauemgi lobisenud,aga kokkulepitud aeg Enno sõnajalatalu külastamiseks hakkas kätte jõudma.Kõik autodesse ja suund Enno tallu ( sellest eraldi postitus)
Ennolt edast Nurga puukooli.Seal olime selles suures vihmas ainsad külastajad,aga sealne sortiment sai ka korralikult läbi uuritud ja ka ostud tehtud.Mina sain sealt H.arborescens "Pink Percussioni".Sellega minu ost piirdus.Siin oli siis minu  keebi pealt pidev veevool juba jõudnud nii,et vesi jooksis lausa sääri mööda alla  otse potastesse ja  ka käisest tilkus vesi.Jope oli õnneks muidu kuiv,vaid käised märjad,kus vesi keebi kolmveerandvarrukatest edasi tilkus.
Sealt viis tee edasi Ristile Triinu aeda.Ikka pidevas vihmasajus.
Imearmas väike aed ,kus iga väiksemgi taim sai üle vaadatud.Loomulikul ka Anni liblikas üla antud.Ja juttu jätkus rikkaliku laua taga veel tükiks ajaks.Sai aiaraamatuid sirvitud ja albumist aiaajalugu vaadatud.
Ja see imemaitsev maasikakook!!
 Algne plaan oli otse koju,aga kuna selgus,et Eva oli kogemata kursilt kõrvale kaldunud ja Triinu juurde ei jõudnud,seal ootas teda kastitäis taimi. Siis sai üksmeelne otsus vastu võetud ja  kurss Eva juurde,küll  väikese 60km ringiga.Otsus tehtud ja sõit algas,helistades Evale arvas ta ,et tegemist meie naljaga.Enne tegi veel paar kõnet,kui ikka uskuma jäi,et me ikka tema juurde sõidame.
Kergelt hämarduvas ja ikka vihmasajus jõudsimegi Eva juurde.Kohustuslik aiatuur ja ta suurehitused ja valge peenar üle vaadatud,siis autosse ja otseim tee Põltsamaale.
Põltsamaal ka hämarduvas Jaana aias ikka kiire aiatiir tehtud ja siis edasi Elva suunas.Koju minu juurde jõudsime juba peale südaööd,kus ka toimus ikka kohustuslik aiatuur.Kes, mida ja kui palju nägi on juba iseasi.
Mind aga ootas ees kuum saun ja ütlemata mõnus oli siis laval kuumas mõnuleda peale sellist läbimärga olemist.
Kas ma nüüd käisin saunas koos sarvikuga,vot seda ei tea,aga ütlemata mõnus oli.Öeldakse ju,et peale südaööd ei tohi sauna minna,pidi vanakuri ise kohal olema!
Väga vahva ja ka meeldejääv reis imearmsate ja omanäoliste aedadega ja võrratu seltskonnaga,kuigi mõni pidi koju sõitma laenatud pükstes ja märjana.Arvan,et sellised seigad teevad reisi veel huvitavamaks ja meeldejäävaks.Loodan,et  keegi haigeks ei jäänud.Jaana aed jäi juba suure hämaruse tõttu pildistamata.
Suur,suur aitäh imelise vastuvõtu eest!
Ülle aed:


Nurga PK
Triinu aed.

Eva aed:


4 comments:

  1. Ühe vihmase päeva kohta jõudsite ikka väga palju ära käia ja teha :)

    ReplyDelete
  2. Tegelikult on südamest kahju, et muud asjtoimetused seda reisi kaasa teha ei lasknud :( Nii Eva kui Triinu aeda pole ma veel oma silmaga näinud ja Ülle aed tahab ka kordusülevaatust. Aga ma rõõm ustan koos teiega, kes te selle toreda reisi ette võtsite ja muljeid-vaateid jõudumööda jagate. Ja loomulikult tuhat tänu sõnajalgsete eest :D

    ReplyDelete
  3. oo need öised aiatuurid on ka väga lahedad, järgmine kord valge päeva ajal üle vaadates on nii soe ja kodune :D Mul on kahju, et ma teiega ühined aei saanud, aga mõtlesin küll päeva jooksul teie peale ja et sellest tuleb üks seiklusrikas ja värvikas päev ja nii oligi :D

    ReplyDelete
  4. Tundub, et Jaana aeda vaadatakse peamiselt öösiti ja minu oma vihmasajus :) Ma loodan,et kui Rahmeldaja seiklema tuleb ja möödaminnes ka minu aeda, et siis ometi saab tema päikest kah natuke, Muidu panen oma aiale nimeks: uppunud kuke aed või märg kass

    ReplyDelete