Monday, June 6, 2016

TALLINNA BOTAANIKAAED

Kui enamus oli laupäeval Tartu BA,siis mina kahjuks sel nädalal Tallinas.Botaanikaaias käimata ei jäänud,seekord siis Tallinna Botaanikaaed.
Kuigi hommik oli pilves ja tibas isegi vihma,siis lõunaks oli päike väljas ,kuigi ilm üsna jahe.
Siis sai
ette võetud Botaanikaaia külastus. Kuigi mõni mees arvas et jube jama käik,mis küll varsti muutus ja arvas,et peab tihedamini vaatama tulema.Eks sellele aitas kaasa ka jäätiselimpsimine palmi all.
Olen varematel aastatel käinud  rooside õitsemise ajal ja nüüd esimest korda kevadel just iiriste ja rododendronite õitsemise ajal.
Võrrelda ei anna juba mstaapselt,aga Tartu BA on ikka koduselt armas ja minu silmale ilusam.
Iiriseid suhteliselt vähe ja õitsesid madalad sordid.Kõrged enamus nuppus ja õienuppegi tundus vähevõitu.Aga mis mind imestas oli see,et kogu iiristekollektsioon oli lausa turbasse rajatud-nii peenrad,kui vahekäigud.
Rododenronite ala päris suur võrreldes Tartuga ja õitsejaidki oli päris palju.Tekkis väike mini Babite tunne.Ilus oli.
Meeldis ka kasvuhoonetes just kaktuste ala.


Alpiala
Rododendronid
Sirelite ala täisõites
Iiriste ala
Kasvuhoones kaktuste ala oli suur
subtroopika osa
Piiluda sai ka palmilehe alla

5 comments:

  1. Ilus ja mis oli palmilehe all ?

    ReplyDelete
  2. Ilus on ka see Tallinna BA. Need meie 2 on nii erinevad. Tartu oma on imeliselt ära kasutanud oma pisikese pinna ja pööranud suurt tähelepanu kujundusele, see teeb ta lausa meisterlikuks ja üheks ilusamaks kogu maailmas :)
    Kunagi oli ka Tallinna alpinaarium rajatud kunstlikult ehitatud kaljudele, nägi palju parem välja kui praegune, kuid kahjuks lasti ta rohtuda ja hukka minna ning kogu ehitis likvideeriti.

    ReplyDelete
  3. Palmi all on KES,minu sõbrake jäätist limpsimas-viimane pilt.
    Ega see alpiala nüüdki korras päris polnud-loodusalpiala kogu kooslusega ja sõnajalad ja okaspuud ka väga halvasti eksponeeritud.
    Alpiala on paeastmikule rajatud

    ReplyDelete
  4. Aitäh vaateid ja elamusi jagamast! Ma ise käisin viimati Tallinna Botaanikaaias üle 10a. tagasi rooside õitsemise ajal. Ainus, mis mul sellest meeles ongi, on roosid ja mäletan, et imestasin, kui madalad nad olid. Kogu muu ala tundus olevat aga nagu ilus suur park, mingi punane puu on ka uduselt meeles. Taimevõhiku muljed siis. :)

    ReplyDelete
  5. Kui on kevad ja kõikal õitseb, on ilus igal pool! Tallinna ja Tartu BA-d on erinevad ja igal omad väärtused. Tallinna puhul tuleks väärtustada pigem maastiklist lahendust ja suuri plaane-vaateid. Mulle meeldivad mõlemad, kuigi jah, Tartu jääb vist ikka tsipa armsamaks.

    ReplyDelete