Monday, July 25, 2016

EI SAANUD KODUS ISTUDA

Minagi ei saanud kodus istuda,käisin Avatud Talude raames Aiasõbras,BRETI kodumeiereis sinuhallitusjuustu suppi söömas ja veel Luke mõisapargis.
Hommikul juba ilm kuum +27C,mis keskpäevaks küündis meil isegi +29,5C ja lämbe.Öösel kella viie paiku jõudiski äike meiemaile,mis kallas ikka korralikult.
Kuigi Tartumaal oli Avatud Talude raames kohti päris palju,siis minu reis piirdus kolme kohaga,et jõuda ka kodus veel muru niita.
Hommikul esimeseks kohaks sai Aiasõber.Käisin lihtsalt vaatamas päevaliiliate õitsemist,täistunnil korraldatavatele giidiga aiaekskursioonist loobusin
Läti aretised on saanud endale eraldi peenra
Läti sordid on  rikkalikult õitsevad
Edasi Luke poole Breti Farmimeiereisse.
Seal sai kuulatud nende talu alguslugu kuni momendiseisuni,vaadatud koduloomi,käidud farmi laudas,kuis piim maa alt torudest jõuab otse juustukotta.Läbi suure akna sai piilutud ka juustukotta.Kohapeal pakuti maitsmiseks erinevaid hallitusjuustusorte ja snäkke juustuga.Kõigile soovijatele ka imehead juustusuppi.Töötas ka vana hea onu Eskimo jäätisemasin.Kaasa ostsin erinevat hallitusjuustu.



Sealt edasi Luke mõisaparki,mis on veel renoveerimisjärgus peahoonega.Kärnerimaja ja park olid aga juba renoveeritud.  Jalutasime paremini säilinud Tartumaa mõisaaias.Park asub kolme eri kõrgusega tasapinnal,mida ühendab lai kivitrepp,trepi ääristel lõvikujud.Alumisel terassil mõisaaegsed vanad pärnalabürindid ja võimas pärnaallee,mille lõpus Eva kuju.
Voika ojale on kaskaadidena rajatud viiest tiigist tiikide süsteem,kuis vesi voolab nende vahel.Kõigi tiikide vahel sillad,kus sai ühest aia osalt teise liikuda.


Mõnusad pergolad istumiseks
Renoveeritud kärnerimaja

3 comments:

  1. Toe ring, järgmisel aastal pean ise ka sellele päevale tähelepanu pöörama ja tiiru tegema, ei ole üldse hea kogu aeg kodus ja peadpidi peenras passida :)

    ReplyDelete
  2. Need vanad mõisapargid on ikka nii ägedad ja tore, kui leidub inimesi, kes neid korras hoida jaksavad. Eestimaised hallitusjuustud mulle aga miskipärast ei maitse, kuidagi liiga vänged...muidu olen hallitusjuustuga sõber küll.

    ReplyDelete