Friday, September 8, 2017

PÕHJA NORRA JA LOFOODID 7osa

Peale liustukul käiku suundusime Rootsi piiri poole. Rootsi piiri ületasime loodenurgas ja öö veetsime Rootsi piiriäärses Hemavani linna lähistel hostelis,kus on palju mäesuusakeskusi.
Sõitsime pikki kilomeetreid läbi väheasustatud Rootsi  Sundsvalli,kus on viimane ööbimine hostelis.
Sundsvall-linn orus kahe mäe vahel Läänemere kaldal.
Ööbimine asub Sundsvalli vabaõhumuuseumi kõrval ja linn asub kohe orus.Otsustaime õhtul linnaga tutvust teha.Linn,kus kõikjal tänavatel draakonid,igaüks ise pildiga-ei saanudki teada mis draakonihullus seal on.Õhtul nautisime veel vaateid mäelt tuledes linnale.
Hommikul käisin veel kiire tiiru vabaõhumuuseumi vaatamas,kuid tundus suht kesine,võrreldes meie Roccal Marega.Sõitsime edasi Uppsala suunas.Uppsalas paaritunnine peatus, käisime Toomkirikus ja kindluses ning jalutasime ilusas Botaanikaaia pargis.
Edasi suundusime Stockholmi  suunas õhtusele Baltic Queenile ja järgmise päeva lõunaks jõudsime koju.
10 päeva oli möödunud linnulennult ja ilmaga meil vedas.Kui tagantjärgi ilmateadet Lofootidel ja Norras sai bussis vaadatud,siis meie lahkudes oli vihm kõikjal-küll meil vedas ilmaga.
Hea on aeg-ajalt ära käia,aga kodus on kõige parem!

Lahkume Norrast

Rootsi tundraala
Sundsvall
Gustav Adolfi kirik
Tuledes hilisõhtune  Sundsvall
Uppsala kindlus
Uppsala Toomkirik
Botaanikaaed 
Pargis vaatega kindlusele Uppsalas

Meie buss millega läbisime 5000 km Eesti-Soome -Norra-Rootsi-Eesti teid
Lõpp.

4 comments:

  1. See oli tõesti tore reis ja väga põhjalik ja nauditav ülevaade, millest lausa kiirgab rõõmu ja rahulolu :)

    ReplyDelete
  2. Aitäh jagamast, nii tore oli lugeda!
    maurus

    ReplyDelete
  3. Vahepeal said sõnad otsa :) See oli ilmselt Su elu kõige meeldejäävam, emotsionaalsem ja huvitavam reis. Aitäh jagamast!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kõik reisid,kus mul on õnnestunud käia on olnud suurepärased,aga Põhja Norra oma loodusega köitis mind meeletult.Kuigi Norra mägedes on ka lõunamaa mägede hõngu,põhjamaistele lisaks ja veel lumised mäetipud. Fjorfide vahel sõites paistab kui suur muinasjutt-vahepeal tekikis tunne,kas ikka tegelikkus??+ ka ilm soosis meid tohutult.Sõbranna käis juuli keskel sama reisi,kuid kahjuks ainult üks päev oli vihmata ja liustikule ei lubatud.
      Meil oli selle reisiga ka tohutult õnne,et sellist vaatepilti nägime-sest nägime päikest lumistes mäetippudes helkimas ja fjordivee silledust,ning udu,korra ka 10 min bussiaknast peent uduvihma(või oli see udust,mis langes)-vikerkaart taevavõlvil-kõik see andis veel palju juurde reisile.Loomulikult ka võrratu seltskond-61inimest ja ei ainsatki virisemist(mina ei kuulnud)
      Aitäh,et jõudsite minu pikale reisimuljetepagasile kaasa elada.

      Delete