Sunday, June 10, 2012

GNU BLUES




































Aretaja KASPEREK 1993/1994 a."
"Broken" tüübi üks TB esindaja, õitsemine varane.
HM 1996a. AM 1998a.
 Põnev õis, sinilaiguline, iga õis ja õieleht erineva mustriga ja omanäoline. Iirisel on helesinisel taustal tumesinised marmorjad laigud,triibud,täpid. Eriti tulevad nad esile sillerdades päikese käes. Lõhnab. Sinine habe pealtpoolt kollakate täppidega.
Õis suur, isegi väga suur, kujult väga sarnane oma eelkäijale Babbling Brookile


2 comments:

  1. Jah, helesinised valgega iirised on kõige ilusamad! Samuti nagu lillad, kollased, pruunikad ja punakad :) Koledat iirist peaaegu polegi. Vaatan oma tavalisi, sel aastal väheseid õisi ja ikka täitsa kenad on. Üks niinimetatud roosa on veel kõige tuhmim. Mul ju alles see esimene madal helekollane on lõpetanud. Ootan su uusi uhkeid õisi. Kui Sa veel oma õitsemisaja uurimust edaspidi täiendaksid seevõrra, et iga-aastased ja pause pidavad õitsejad eraldi ära märgitud saavad, (tore kui ka lõhn või selle puudumne kirjas oleks), siis on müügikataloogidest igati parem. Ega keegi ei hakka ju müügipakkumises mainima, et kaldub kahe aasta tagant õitsema näiteks.
    Ahsoo, seda immortality-t reklaamitakse kui korduvõitsejat, kuid mul on tunne, et meie kliimas kordusõitsemisele eriti ei saa panustada. Sattusin ka korduvõitsejate rodode kohta lugema, huvitav, kuid samuti pakutakse 6-tsooni ja parem kui päikesepaistel kasvatada (Encore azaleas).

    ReplyDelete
  2. Need murtud toonidega, igasugu laikude ja pritsmetega iirised on saadud mingitmoodi külmutamise abil. Üldiselt on alati alati väga huvitavad.
    Aga ta ema on väga-väga puhas helesinine ja hoopis ilusama hoiakuga, samuti saanud kõikvõimalikke auhindu, tütar kipub veidi lohmakam olema.

    ReplyDelete