Friday, August 5, 2011

AUGUSTI ESIMENE NÄDAL

Ikka endiselt valitseb meil suur kuivus,lausa kõrbeb.Kui juuli lõpus sai enamus Eestit kastetud, siis meile kahjuks vihm ei jõudnudki.Eks üle Eesti oli vihm jaotunud ebavõrdselt-kas uputas,  nagu Tallinnas või ei kastnud korralikult.
Nii me siin kõrbeme ja oleme uues vihmaootuses.Eks kuumus on oma töö teinud ja kõik õitseb ja valmib kiiresti.Kurgid selle kuumaga juba läbi.Õunad(suve) ja varajased ploomid valmis.Sel aastal sai juba esimesed Liisu ploomid valmis juuli lõpus.Kuumus ja kuivus on puudele liiga teinud ja eks talvine -34 on ka jälje jätnud.Paaril puul lähevad lehed kollaseks, eks kevadel ole näha mis neist saab.Ka vana taluaia iiris hakkas teist korda õitsema, eks kuumus ja suur kuivus ajab rütmi segamini.
NÄDAL PILDIS:
Ploom-Liisu
Suveõunad muutuvad juba klaarjaks
Viinamarjad muudavad värvi
Ploomipuu kollaseks minemas

4 comments:

  1. Vihmaga on vilets lugu jah. Kohati on see lausa masendav kui läbikuivanud kõik on. Me oleme vist küll veidi rohkem vett saanud, aga pilt on nigel.
    Minu viinamarjad ei värvi veel.

    Ilusad viljad on sul :D

    ReplyDelete
  2. Nüüd oleme ka meie juba üsna pikalt kuivas olnud, kuigi mina võin vist küll kõige vähem viriseda. Aga seda 8 pange ruutmeetrile, mis seal põhja pool alla tuli, oleks hädasti ka siiakanti juba vaja.

    Viljad on ilusad, lõhnavad siiani:)

    Kuidas see rododelugu lahenes?

    ReplyDelete
  3. Ega meiegi pangetäite kasu hakkas juba otsa saama, viimane aeg oli täna paar sahmakat saada. Ja eriti hea, et need sahmakad ootasid, kuni me puuhunniku katuse alla laotud saime.

    ReplyDelete
  4. Oi jah ja siis muudkui korista, keeda moosi ja pese nõusid!

    ReplyDelete