Saturday, June 30, 2012

FOTOJAHT

Panen siia mõned pildid oma "sõpradest",kes küll praegu majast eemal tegutsevad. Nende tegemisi on vahva vaadata.Siin enne jaanipäeva tehtud fotoseeria(ööseks kaamera pildistamise peal)
Maal elades tuleb  ka minul nendega arvestada .Ja kui palju rõõmu ja ilusaid hetki see kooselu pakub.
Ei tea kas on rodoõitega maiustaja?


3 comments:

  1. Põnev! Aga kui nad üsna pea oma sarvi noorte puude vastu hõõruma hakkavad, siis enam nii põnev pole.

    ReplyDelete
  2. Ilusad loomad, kuid kurb, kui peab piirduma ainult kitsekindlate taimede kasvatamisega. Mõned aiapidajad arvavad, et kui kitse silmakõrguseni on vari ees, siis ta ei hakka pingutama üle aia hüppamisega, kuid lumehange ja kitse kõrgus kokku on ka päris suur.

    ReplyDelete
  3. Ilusad küll, aga jah paha oskavad ka teha. Meil ongi sokud osa ilusaid noori mände "kenasti" koorest puhtaks nühkinud. Aga ainult kitse kindlate taimedega ma küll ei lepi. Eks peab lihtsalt vaeva nägema. Aed neid ei pea jah, ma olen ise näinud kuda nad TBA vanast ajast "üle panid" nii kui nipsti. See ei olenud seal küll 2m kõrge, aga ega palju vähem ka polnud. Põdraga on natuke kergem, tema päris jõuga ennast läbi ei suru. Meil Pärnal oli hea näide. Kui haavad olid harvendamata, siis sisse ei "trügitud". Kooriti mõned välimised puud ära. Aga kuigi ma palusin tuttaval seal harvendust mitte teha, ta siiski seda tegi ja nüüd on põhimõtteliselt "aamen" nendega. Jalutas sisse ja enamus puid on ära kooritud. Ega neist enam peale küttepuude midagi saa. Nii et ei saa ka loomi kõiges süüdistada, inimene ise ka vahel eksib. Ma olin tükk aega pärast seda natuke kuri, rääkisin oma kolm neli korda kui seal käisime. Aga mis seal ikka. Nüüd uus mõte. Võtan seest haavad maha ja välimised jätan alles ning maha võetud puudega "punun" välimiste vahele miskit aia moodi asja. Siis istutan uued puud sisse. Ja võib olla enam mitte haavad vaid midagi muud.
    Aga nagu ma kusagil kirjutasin, kitsede peale ei sa kuidagi vihane olla, nad üritavad ka ju ellu jääda ja ega nemad aru saa, et kahju teevad. Ma imestan, et ilvesed neid seal talvel "maha ei võtnud". Jahimehed said meie lähedalt mitu tükki kätte. Neil on ka kitsaks jäänud, et nii ligidale inimestele "kolivad".
    Eks seoses sellega on ka kulusid ja kahjusid, aga need on ikka väikesed võrreldes sellega, mis kahjusid põhjustavad osa kahejalgseid oma kehva kaubaga. Me kulutasime juuni kuus natuke üle 500 euro tehnika remondile ja hooldusele. Rododele ka ei kulunud kokku nii palju. Kusjuures tegemist oli sakslaste vastupidava tehnikaga. No ei ole meie tsivilisatsiooni tulevik helge kui me nii jätkame. Üha rohkem tuleb hoopis looduse peale lootma jääda ja koostööd teha.

    ReplyDelete