Thursday, August 1, 2013

TÄPNE AJASTUS

Nii-siis saabus täna "kaks ühes" saadetud iiriseid.Slovakkiast ja Epult.Kahjuks jäid osad Mego enda sordid saamata. Halvad ilmastikutingimused eelmisel sügisel-mädanik.
Mego sortidest sain ainult.
BRATISLAVAN  PRINCE

BEAUTIFUL  VICTORIA 

BLUE DANUBE VAWES
Tema pakkumises oli ka minu jaoks ihaldatavaid muid sorte ja need sain kõik. Risoomid ilusad suured ja ka odavamad ,kui Prantsusmaalt. Näiteks GYPSY LORD Cayeuxis maksis 17 EUR siis Mego pakkumises maksis 5 EUR. Sain soodsalt häid sorte.Tellisin ka veel ühe DECADENCE 5 EUR-iga,kuna ta õitses eelmine suvi pooleldi "surnuks" .Nüüd on 2 väikese uue leherosetiga,aga kindluse mõttes,kuna ei ole hea paljunja.,aga ilus siis tellisin veel ühe. Järgmiseks aastaks jäid ka osad sordid  kripeldama!
Nendega koos oli kogus korralik ja lisaks veel Epult lätlasi ,Muskat ja nipet- näpet, ning kast oligi täis!
Selleks aastaks KÕIK,aga mis järgmine aasta ei oska veel öelda.....
Muidugi hoolega "lugesin" Slovakkia ajalehte,mis oli risoomide vahel.Ilmateatest sain igatahes aru ja rohkem vajagi ei olnud!
Seal ka kuumus-kuumus ja Epu käest kuulsin,et nad ei ole 2 kuud tilkagi vihma saanud.Meil siin siis lausa "paradiis"!
Eile õhtul sadas tunnikese korralikku vihma ja täna hommikul ka poole kaheksast 2 tundi.Meil on igatahes maa kastetud.Seda nägin ka iiriseid istutades.
Igatahes õigel ajal saabusid mõlemad pakid-maa kastetud!
Nimekiri hiljem.
18 juuli leht
Istutatud!

2 comments:

  1. vau, sul on iiriste ala ikka jõudsalt edenenud ja järgmist hooaega võib lausa ette kujutada. Tore, et sinu soove arvesse võeti ja kasteti :)

    ReplyDelete
  2. Selline see aednik on - alles oli põhjust hukka saanud taimede ja kehva õtsemisaasta pärst nutta, kuid ega see hoogu maha ei võta. Järgmisel suvel jälle põnevust küllaga uusi õitsemisi oodata.

    ReplyDelete