Saturday, March 22, 2014

KEVADISELT !

Täna väga kevadine ilm -lilled - linnud - liblikad .Päeval +10,6C tuuline.Väljas mõnus,soe
Hommikul kohe suuremaks tööks iirised.Seal oli maapind kuivaks tõmmanud ja sai lähemalt uudistada.Talvega oli ka männiokkaprahti seal kõvasti -kolm aiakäru täit!
Iiriste kohta veel natuke vara hinnangut anda.Oli kahjustusi,hukkunuid ja ka ilusaid.Enamus tundus ikka alles,kui veel mingit õudust aprillis ei tule!
Puhastasin nad ka vanadest lehtedest puhtaks.Nii mõnelgi oli ainult paljas risoom ja seegi näpu all vetrus kergelt.Lausmädanikku ei leidnud praegu.Kahjustusega on nii vanu kui uusi sorte,paar vana ajaloolist ka.      3 uut prantslast on vist küll täiesti väljas ja mõned eelmine talv kahjustada saanud on selle talvega täiesti pehmed.Sealt ei oota ma midagi.
Kas peaks nüüd iiristele andma kondijahu? Või peale õitsemist,nagu ma tavaliselt olen teinud.
Rododendroniteni ei jõudnud,aga seal tundub kõik ilus oleval.Mul veel see kitsetõkkeaed ees.Ette jätsin ka veel varjuruskanga,kuigi maapind tundub sulanud olevat.
Hortensiate seis veel segane.Ainult Forever@Ever Bluel olid suured rohelised lehepungad näha.Teised ka aias koos rododega ja ei võtnud aeda lahti,et lähemalt uudistada.Lehepungi kaugelt ei märganud.
Puhastatud iiristeala
See "Aurelie" on kergelt pehme,vetruv näpu all - tundub hukkunud
Forever@Ever Blue
Mutid on kõvasti möllanud!

1 comment:

  1. Ma võtaksin need kahtlased iirised üles, katsuksin kõdunenud osa välja puhastada ja potistada, neil pole külmas ja niiskes hea olla. Kondijahu eelistan ma panna kevadel, aitab neid veidi turgutada.
    Hortensiate pärast ei tasu muretseda, külmakindlate juurmistest pungadest arenevad uued oksad, teiste kohta ei oska seisukohta võtta, aga ka need peaksid taastuma

    ReplyDelete