Thursday, September 17, 2015

+25C

Selle sügise soojarekord meil +25.4C keskpäeval viludas.Õhk lämbe ja niiske,kuid tõeliselt soe .Päike ja ilma vihmata.- täna
mõõdeti kõikjal selle sügise soojarekord
Roosid õitsevad siiani päris rikkalikult ja tundub,et isegi viinamarjad saavad veel küpseks.
Kask aga lisab järjest kollast juurde ja seened ilmestavad rodoala. Kui teistel kasvab aias puravikke ja muud head-paremat,siis minul ainult "tatikad"Ei ole seenemetsa,kuigi mets on korralik.Kuigi jah üks väike kukeseenekoht ikka on,kuid need juba ammu otsas.
Täna sai mulda pistetud 60 krookusesibulat-ikka kevadisele õitsemisele mõeldes.
Silma rõõmustavad ka alpikannid-nii Naapoli alpikann  (C. hederifolium-kui Euroopa alpikann(C. purpurascens)Kevadel plaanis nad ümber tõsta hortensiate vahelt.Jäävad sinna ainult ümaralehised (C. coumoma kevadist õitsemist raagus põõsaste vahel näitama.


Roosid endiselt õites
Valgel viimane õieke lahti

Euroopa alpikann (C. purpurascens

5 comments:

  1. Ja hetkel kell 20.20 meil temp +20,2 :D mõnus oli täna toimetada

    ReplyDelete
  2. Isegi meil oli õhtul +20,8, nii mõnus. Kahjuks nagu kiuste polnud täna üldse aega õues midagi teha. Roosid möllavad meil ka, aga viinamarjad on pisikesed nagu herned.

    ReplyDelete
  3. Kui ma nüüd roosikasvatajate pilte vaatan, siis on päris mõistetav, miks neid aeda tuua. Kui nad kevadel ainult nii kaua ei jobutaks :)
    Soe oli tõepoolest ja lämbe.

    ReplyDelete
  4. Alpikanniõite ilmumise ballett on peaaegu sama tore kui soldanellide oma. Kuskil lehtede all on keerdus õievarred ja siis vupsab neid korraga palju välja. Meil oli hea mahe suveilm, lasi mõnusalt aias soputada.

    ReplyDelete
  5. Soe on tõesti, sul tõeliselt õitsev kõik, mul ka roosid valmistuvad teiseks laineks. Ja, nii armsad alpikannid.

    ReplyDelete