Saturday, March 19, 2016

TALVE LÕPP

Täna siis selle talve viimane päev.Öösel -8C,päeva edenedes päike ja plusskraadid,momendil+2C.Ööseks lubatakse ikka veel miinuskraade,kohati lausa krõbedaid(kuni-17C)Loodame,et kevad mõtleb ümber ja miinuskraadid tulevad leebemad.Eks see kevadine ilm ju nii ongi,et öösel külmetab ja päeval sulatab.Linnulaulu on kõikjal ja haneparved järjest saabuvad,neid tuleb ikka mitu parve korraga ja vahest on kuulda metsa tagant ainult kluugutamist.
Lumi on maas ja ikka päris korralik lumikate,kohati 15cm. Järjest nagu võluväel ilmuvad lumest rohelised otsakesed-päikese jõud on suur!Lumevaba ainult maja ees 2-3 m vastu lõunapäikest ja seal õitsevad lumikellukesed.Järgmiseks aastaks pean sinna panema ka lumekupud,seda esimest õit siis mõnus seal vaadata.
Esimesed kahjustusedki välja sulanud,nii mõnigi vanem mägisibul on mustaks nässakaks muutunud,aga teine kõrval ilus roheline.Nii see juba kord on.Kaktustega ka pahad lood,kõiki veel ei näe,aga eks kui lumi ära sulab tuleb neid hakata päästma, mis veel päästa annab.
Kevad on ka mulle sisse pugenud ja esimesed taimetellimised käes,ootavad jahedas istutamist.Tellisin Riholt alpikanne juurde-C.coum,C.cilicium.f.album ja C.pseudibericum.Ei saanud kohe tellimata jätta,kuna nad on mull väga armsaks saanud oma väikeste imearmsate õitega.C.pseudibericum tuleb vist talveks küll kinni katta.Alpikannidest sooviksin veel C. mirabilet.
Barnhavenist tellis Õnne ka mulle pakikese heledate kõrvikpriimulate seemneid ja nüüd need ka postiga käes ja ka  külvatud,ning külv õues oma külmtöötlust saamas.Loodan,et ikka ilusti idanevad.

Ja õunapuu alt  leidsin paar väikest  tõuku.Kas olid ise päikese käes koore vahelt välja kukkunud,või oli rähn oma toksimisega kaasa aidanud.Hommikul tegutses rähn selle puu kallal.

Riholt tellitud alpikannid


Temast vist küll "elulooma"ei saa
Suur päikesejõud meelitab lausa üleöö lumest ninakesi välja

6 comments:

  1. Hetkel tuiskab ja sajab lund, mis kole. Kogu kevad, mis ükspäev oli on kadunud, Aga juba võiks küll tulla ja olla :)

    ReplyDelete
  2. Meil täna küll ei saja ega tuiska siiani.Päike paistab ja linnud laulavad.Vot kui suut see Eestimaa!

    ReplyDelete
  3. Kahju kaktustest, nii kehva talve pole nad veel näinud.
    Sul on ikka päris palju juba lahti sulanud, meil sääraseid kohti pole.

    ReplyDelete
  4. Ilusad alpikannid ja milline eeskujulik külvi- ja pistikumajandus!

    ReplyDelete
  5. Meil on täna maja lõunaküljel varjus pluss viis ja lumi sulab silmnähtavalt.

    ReplyDelete
  6. Alpikannid on tõesti hurmavad. Sinu pistikute tegu on imetlusväärne. Aga külm on ikka küll, meil täna siin 8 kraadi ja ikka üsna talvine. Ootame siis veel.

    ReplyDelete