Saturday, June 11, 2016

VIHMASABINA SAATEL

Ööseks jõudis siis lõpuks kohale see kauaoodatud vihm,mis ikka kastmise eest.44 päeva kestnud kuivaperiood sai lõpuks läbi.Jah,tõesti kaks imeväikest vihmanarrimist oli ka vahepeal,aga meil see ei leevendanud olukorda.Mõlemal päeval 10 min sadu,mis lõi tolmu kinni.
Nii kord selle vihmaga on,kord ootame teda pikisilmi ja teinekord neame maapõhja-kunagi ei ole rahul.Ja alati on ta ka jututeemaks,olgu seltskond milline tahes.Väga tähtis tegelane.
Eile istutasin enamus taimi pottidest ära,jäid vaid maja ette suvelilled,mis said täna hommikul vihmasabinas ära istutatud.
Ja oma tundmatu sireli,kelle sain Aiasõbrast 3 aastat tagasi "Bobo"hortensia pähe tuvastasin vist ka lõpuks ära.Tundub,et tegemist on Henry sirel "Holger'iga
Suurelehised hortensiad mul sel aastal viletsad ja kaks väikest enda paljundatud on hukkunud,vaja asendust.Kuid väga tubli "Luua Roosa" näitab juba õienuppu-võta sa kinni kuidas see hortensiamajandus sel aastal nii imelik on.
Aed-ja puishortensiad on väga ilusad.Sain ka paar uut sorti mida olin ihaldanud ja eile siis said vihmaootuses maha istutatud:Minu aedhortensiasalu aina täieneb.
Minu uuekesed:Magical Sweet Summer ,Magical Moonlight ja Magical Flame.
Katsetasin siis juba läbimärjana ka oma niiskus-ja veekindlat kaamerat ja tegin vihmamuusika saatel mõned klõpsud.
Kogu aed tundis ennast suurepäraselt vaatamata +8C jahedusele.


5 comments:

  1. Selle vihmaga koos laulavad nii taimede kui taimelembeste inimeste südamed, ilmselt ka põllumeeste ja metsameeste omad. Ammu pole vihm nii ilus välja näinud :D

    ReplyDelete
  2. See on huvitav, et sa oled valinud selge olemisega ja rikkalikult õitsvad taimegrupid. Kivila asukad on ka ju üsna sümmeetrilised ja arhitektuurse olekuga. Väga lahe.

    Rahutul on õigus, meite südamed rõõmustavad, kuivaperiood oli ikka ropult pikk.
    Suvitajatel on vist meel kurvem ja väikeste laste emadel, kes ei saa võsukesi pikalt õue saata. Nii see on.

    ReplyDelete
  3. See valge sirel näeb ütlemata hää välja seal tumeda metsa taustal!

    ReplyDelete
  4. Vihm on aiale, metsadele ja põldudele suureks õnnistuseks. Küll need väikeste laste emad ka selle välja kannatavad, polegi paar päeva vaja liiva põrandailt kokku pühkida. Suvitajad muidugi niutsuvad ja teist korda niutsuvad siis, kui söögikraam üüratu kalliks läheb.
    Küll Su aed on praegu ilus ja rahul sellega, mis toimub. Kõik Su suurelehiste sordid polnudki külmakindlad, ära neid enam asenduseks taha, ilusaid külmakindlaid on piisavalt, kellega asendada

    ReplyDelete
  5. Nii imelik,kui see ei ole ,siis just külmakindlad said kannatada.Need paa3-kolm mittekülmakindlat on just kõige suuremad ja ilusamad

    ReplyDelete