Friday, December 9, 2016

KAAMOSEAEG

Terve selle nädala on ilm vihmane ja pime.Eile oli lausa lõpp-päev otsa sadas tihedat vihma.Täna natuke parem,hommikupoole isegi korraks taevas selgines ja läbi pilve paistis päikest,kuid seegi ainult korraks.Ikka pilves ja temp.+4C,momendil õnneks ei saja.Selle vihmaga on enamus lund kadunud.Lume - jäine on ainult mu salaaias veel ja üksikud laigud maja juures.
Lumi sulab ja vesi jookseb,kus väikenegi kallak,aga lauskmaal on jääl veel seisev vesi.Libedusest ei räägigi.Paarist kohast taimede juures püüdsin seisvat vett ära juhtida,et külmetamisel mitte suurt jääd tekitada.
Taimed vaesekesed saavad jälle vatti-kord lumi ja külmetab,siis jälle vihm ja jää.
Taimede hetkeolukord.
Poole päevani veel kerge udu metsas
Teeolud aiataga
Roosid
Vaesed alpikannid
iirised
alpitaimed

7 comments:

  1. oeh, mul küll nii palju lund pole ja kivila on üldse lumevaba. Samas 2015 talvkevadel oli kivilas 3-4 jäätumist, nii et kiht peal, aga kahjusid väga polnudki, nii et ehk on vara muret tunda.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma juba ammu ei muretse nende asjade pärast,mis pole minu võimuses!Lihtsalt ajaloo jaoks talletused.Meil just oli tiigi äärse kõige rohkem lund ja tuisuga veel eriti keerutas sinna.Tavaliselt teistel talvedel on metsaääres kõige vähem lund.

      Delete
  2. Alpitaimed on üldiselt väga vaprad, vast pole hullu. Meil pole ammu lumekribalatki.

    ReplyDelete
  3. meilgi valdavalt iiriroheline, sellist lund pole kusagil. Taimed kas saavad hakkama või ei saa, meie sinna sekkuda oluliselt ei suuda ja enamasti meie õnneks osutuvad taimed oodatust vapramaks :)

    ReplyDelete
  4. Aias meil ilus roheline, aga aia taga rapsipõld suures ulatuses jää all. Alpikannidest veel nii palju, et kui minu omad nüüd kevadet ei näe, siis mina loobun. Olen neid piisavalt siia juba tassinud. Sõidan parem Toscana võpsikusse neid vaatama. Meil on nii palju muud ilusat ka, mida kasvatada.

    ReplyDelete
  5. Ka meil on veel piisavalt lund, õnneks pole jääd kuskile veel tekkinud, oleme madalamad kohad ajapikku likvideerinud.
    Aga pimedus on päris masendav

    ReplyDelete
  6. Kui vihmatab ja siis jäässe läheb, on ka minul nadi tunne. Teada ju mida mägisibulad sellest arvavad. Seni on need jäätunud perioodid lühiajalised olnud. Eks näis mis tali toob.

    ReplyDelete