Saturday, February 4, 2017

SEEKORD TUNDUVALT VAREM

Tegin täna esimesed külvid.Külvasin tšilli ja paprika.Ei kripeldanud ilm ega kevadeootus,aga soov natuke varem saaki saada.
Kuigi neid talvepoolitajaid on ikka olnud,aga mida ei ole on talv,mida poolitada.Temperatuur siiani päeval +1C ja öösel -1C.Järgmiseks nädalaks lubatakse ilma külmenemist,isegi kuni -20C ,aga erilist lumelisa pole loota.Meil siin maa enamus lumevaba.
Eelmisel aastal sai külv tehtud naistepäeva paiku,aga oleks võinud varem.Tšilli õigeks kurgihooajaks valmis ei saanud ja otsustasin juba sügisel,et mõne taime külvan tunduvalt varem.Sortidest sai külvatud see tšilli tuline "Scorpion" ja ühe natuke mahedama  omavõetud seemne.
Sama ka paprikaga.Kasvuperiood on pikem ja otsustasin ka proovida varasema külviga.Kuigi sordid on varased-Trapez ja Kubista F1siis sel aastal.
Taimedele tegin ise ajalehest väikesed potikesed,hiljem saab koos lehepotiga suuremasse potti edasi istutada.
Loodan,et loomulikku valgust ikka lisandub ja kui ei ,siis lähevad taimelambi alla.
Plaanis ka sel aastal veebruari lõpus 3-4 tomatit külvata,et saaks varem saaki.Enamus tomatikülvist jääb ikka märtsi keskele.
Külvimullaks -külvi ja pikeerimismuld(Biolan)pooleks kookosturbaga ja külvile peale liiv.
Peale esimest külvi küpsetasin veel plaaditäie  lihapirukaid.
Ajalehest külvipotid

3 comments:

  1. Ai, mul on parasjagu kõht täitsa tühi :) Mina vana laiskvorst ei viitsi kasutaimi mitte külvata aga mul on Järvselja lähedal ka :)

    ReplyDelete
  2. Näevad head välja - nii külvid kui ka pirukad :) Hea meeldetuletus, et paprikaga võiks tõesti juba tegeleda, tema tärkamine ja kasv on ikka nii aeglased...

    ReplyDelete
  3. Minul oli täna samuti tšilli ja paprika külvipäev.

    ReplyDelete