Thursday, May 11, 2017

OHH SEDA KEVADET!

Ei mäletagi nii vinduvat ja külma kevadet.
Täna õnneks juba parem ilm,vähemalt ei saja lund.Öine öökülm meil täna selle nädala suurim-4.8 kella 3.00 aja öösel.Eelmine öö oli leebem,aga 8 mai öine külm on kasvuhoones noorel viinamarjal suured võrsed ära võtnud-täitsa mustad.Ei tea,palju siis öösel näitas,kuigi katteloor oli neil ümber.
Tomatitaimed suured ja väljavenimise kartuses said ka kasvuhoonesse viidud juba 30 aprillil.Tegin neile phenoplastist sooja pesa-igas 4 küljes ja põhjas plaadid,ning talvekangas veel ümber ja peal.Siiani on ilusad,loodan,et need külmad ka varsti lõpevad.
Ka aias kõik seisab.Kui alguses minu karukellandus tundus enamus hukkunud,siis tänasega on näha osadel ikka elumärki ja hakkavad tasapisi mullast nina välja pistma.Loomulik see ka ei ole,sest osad õitsevad ja osad alles tärkavad-ju siis on mingi talvekahjustuse saanud.Iiristes on omajagu hukkunuid,kuid kõik ootab korrastamist,siis selgub täpsem hulk,roosid ka viletsad,muus osas ei saa nuriseda.


Kasvuhoones viinamarjad juba näitavad õiepunga
Ülemised võrsed 8.mai öösel külmavõetud
Tomatitaimed paksu katte vahel päevaks avatud
Salat ,redis märtsikuu külv.Suured puhmad on poest ostetud ja pealt ära söödud salatukontsik maha istutatuna
Karukellandus-keskmine alles mõtleb 
Midagi nagu tahaks tõusta
Pärsia karukell kivilas täiesti ilus
Üllelt saadud sügisene koerahambakülv on tärganud-märtsis kui külmund maast kätte sain tõstsin kasvuhoonesse
Detsembris tärganud kõrvikpriimulakülv
iiriseseemikud

5 comments:

  1. FBs juba on näha külmavõetud taomateid jm kasvuhoone elanikke. Enamik neist kiitis ka veel, et kes ei riski, see šampust ei joo. No ilmselt ei joo nad nüüd ka, kuigi riskisid.

    Kevad seisab tõesti. Aga küllap seegi üle kord läheb. Kahjusid tuleb aga lugeda alles jaanipäeval, see aasta vbl isegi veidi hiljem.

    ReplyDelete
  2. On jah imelik kevad ja meil sadas täna jälle penoplasti aga samas sai ilma jopeta tegutseda. kahju viinamarjast :(

    ReplyDelete
  3. Pole see esimene kylm kevad minu elus. Ebameeldiv ju on see ootamine ja õrnakeste toas kosutamine, aga kui see soe suvi ykskord kohal on, siis oh seda rõõmu.
    Mul ei ole yhtegi karukella, aga iirised talvitusid yle ootuste hästi. Umbes 25-st 1 on kindlalt hukkunud. Eks nad olid koheval värskelt tehtud peenral, liigvett ei saanud tekkida, samas, kõik vanad järeleproovitud sordid sugulastelt v Aalujatelt, esmatalvitujate osas oleks pilt ikka palju kurvem olnud.
    Sul on väga põnevad kultuurid aias, alpinaarium ka vägev. Tekitab soovi seda jälle näha :)

    ReplyDelete
  4. Muidu ju maikuine lumi nii väga ebaharilik polegi, aga see nädalapikkune artika hakkab küll ära tüütama.
    Mul on ka tomatid kasvukas, 4 on maha istutatud, teised potis, aga ma nii paksu katet pole neile pakkunud, mitmekordne loor on peal. Seni on hakkama saanud, aga kõik sõltub ju asukohast ka.

    Tore, et su pulsatillad elus on. Mul on neid ka erinevas astmes, mõni lõpetab, mõni alusatb, igatahes on nad toredad.

    priimulakülvi vintskus on küll märkimisväärne, väga põnev igatahesmis sealt tulema hakkab.

    ReplyDelete
  5. Viinapuud on vintsked, küll nad ajavad lehekaenaldest uued võrsed. Ööökülmadega võiks nüüd ükskord omatigi ühelpool olla, saaks normaalselt tegutseda, kõik kasvab üle.

    ReplyDelete