Monday, July 3, 2017

NOO, EI OLE SUVE!

Ei ole suve ja vist ei ole lootustki sel aastal suvele!
Tegelikult ei ole olnud sel aastel ei talve ega ka kevadet-üks aastaaeg pidevalt.
Eile oli meil vihmavaba päev ja jõudsin muru niita,täna juba öösest udutab vihma, ilm niiske ja jahe.Oleks ainult natuke sooja.Terve juunikuu jooksul 3 soojemat ilma,kui sai "kasuka"seljast.Kõik-nii aiavili,kui lilled on oma õitsemisega kuskil 3 nädalat maas,vähemalt meil.Pojengid alles alustavad õitsemist,kui tavaliselt õitsesid ikka juuni keskpaigast alates ja alles praegu valmivad esimesed maasikad avamaal.
Roosid on viletsavõitu,kuid kosuvad tasapisi,paar sorti hukkus,kuid "Hansaland"juba rõõmustab õitega,õitsevad ka siberi iirised.
Aedhortensiad on õienuppe täis,kuid suurelehistel ei paista ühtki õienuppu,väljaarvatud tubli "Luua Roosa"kus õienupud näha.Ka  Hydrangea serrata  "PREZIOSA"näitab õit.
Vihmamärg aed:


Festiva Maxima
viimased iiriseõied ka moondunud,kuid ilusad
Minu sinihall hosta on tohutu mõõtme võtnud
Tigudele selline ilm meeldib

4 comments:

  1. Pole hullu, küll saate selle kuumalaine augustis ega see tulemata jää :)

    Su aed on nii kaunis ja selge!

    ReplyDelete
  2. Tigusid on selle ilmaga jah rohkesti välja ilmunud. Üldiselt aga ei ole mul vihma vastu midagi, kevad oligi meil liiga kuiv, nüüd vähemalt on taimed kasvama hakanud.

    ReplyDelete
  3. su ad on tõesti iga ilmaga ilus, isegi tigu on kuidagi kenam kui tavaliselt. Aga selle ilma üle hakkan juba mina ka vaikselt nurisema, ära tahab vist uputada ;)

    ReplyDelete
  4. Hi-hi! Minu meelest viimasel ajal meil enamus suvesid ongi sellised, lihtsalt oma südames kanname me neid ilusaid päevi ja õhtuid. :) Meil pole täna vigagi, tibutab vahepeal, aga sooja on pea-aegu 18 kraadi. Juhhuu, suvi!:P

    ReplyDelete