Thursday, August 9, 2018

AUGUSTI ALGUS

Augustikuu algas ikka kuumalaines +30,2C ja meeletu kuivus.Vihma olen oodanud,kuid pilved
enamasti tiirutavad ümber või lausa üle meie,aga midagi alla ei poeta.Valetan-esmaspäeval pealelõunat oli suur ootus ja lootus,ning siis ta tuligi-10 min õhkõrna sadu mis lõi tolmu kinni ja natuke värskendas õhku,kuid mitte rohkemat.Edasi jälle kõrbemeeleolus.
Herilasi on meeletult ja ka on liblikate kõrgperiood,Kodused viinamarjad valmivad ja õunapuud langetavad selle kuumusega massiliselt õunu.Kurk-tomat tunneb end hästi tänu kastmisele  annab rekordsaaki ja lausa ülepäeva saab küpsetada suvikõrvitsakotlette-ei ole veel isu täis söönud(suve lemmiksöök)

Mul pole sooja,või õigeminu kuuma suve kohta midagi õelda,lausa meeldib üle pika aja korralik suvi,kuid tuleks ka vahepeal kastmisvihma.
Paariks päevaks lubatakse veel põrgukuumust,kuni +33C ja siis edaspidiseks lubatakse ka vihma ja natukese leebemaid temperatuure.Ei saa öelda,vahepeal oli ikka mõni päev ka temperatuur +24C ümber.
Aias kõrbeb,kuid vaatamata sellele kuivusele on hortensiate õitsemisaeg,ka alpikann rõõmustab mind-elus!


Laupäeval sai käidud Karla küla Lillerallil.Mõned aastad tagasi käisin,kuid väga kiirustades ja Roogojale ei jõudnud,siis sel aastal koos sõbrannadega põhjalikum tuur.
Alustasime Roosojalt,roosid kasvanud ja ka täisõites,kuigi meil juba kuumaga esimene õitsemine lõppenud.Nägin,et neil oli ka kuivusele mõeldud ja kastmisvoolikud maas.Nautisin roose ja oma selle aasta kehva roosiaasta kiuste sai kotti nii mõnigi uus roosiistik soetatud.

Edasi kohe Roogojale.Vaatasime  elulõnga ala ja enam köitis mind viinamarjakasvuhoone.Viinamarjad veel valmis ei olnud,aga sai marjade värvi ja kuju näha ja vanaperenaine oli lahkelt oma nõu jagamas.Nii ostsin ka ühe uue viinamarja-Vostorg


Edasi Sadeväljale,kus ootasid meid ees tumedad vihmapilved.Seal vaatamata vähesele vihmasajule sai ikka tiir tehtud ja nauditud ilusat ja meeldivat aeda.Kuidagi rahustavad ja imelised vaated eri tasapindadel.

Siis Tõnise Puukool-tuttav ja armas oma korrektse müügiplatsiga.Kuid tuttaval keldrimäel oli ka muutust näha,väike alpinurgake jäi kohe silma.


2 comments:

  1. Meeletu kuumus oli jah. Hea, et juba anti vihma, meie saime ka lõpuks eile. Nii armas alpikann!

    ReplyDelete