Wednesday, August 15, 2018

RUKKIMAARJAPÄEV

Sajab,sajab ilusat vihmakest,ühtlast ja tasast-ideaalne kastmisvihm.Kui kauaks muidugi,see veel teadmata.Vähemalt väike kosutus peale pikka kuivaperioodi,janu see kindlasti ei kustuta,aga taimedel vähemalt rõõmsam olemine.
On hortensiateaeg,vaatamata kuivale on õisi,kivilas on hakanud mägisibulad sügisvärve võtma.Vaatamata veel edasisele suviste ilmade prognoosile on  tunda sügise saabumist.

Minu lemmik puishortensia on tänase vihmaga õige lontis-"Hayes Stardus" 
Väevidemäng läbi suve kahe kõige suurema värvimuutustga mägisibulal.
1. Sempervivium Dr. Fritz Köhlein-mai-juuni-juuli-august

2.Sempervivium -Pacific Blazing star

Orostachysed 
1.Orostachys japonica sätib õitsema,kardan et seemneid ei õnnestu saada,jääb väga hilja peale.Kõik näitavad õit.

2.Orostachys spinosa-ilus ja on moodustanud väikeseid pojakesi-augusti alguse seis.



3.Orostachys spinosa "Red From"




6 comments:

  1. Orosatchysed on nii lahedad aga meeleolu on mulgi sügisene, hakkan tasapisi peenraid tühjaks lõikama ja mõte uuest rohimisringist on juba kuidagi vastumeelne ning niitmine on sootuks ununenud.

    ReplyDelete
  2. Kadestamisväärt hortensiailu! Meil tõmbas kuumus ja kuivus ikka igasuguse õiemoodustamise maha. No mõnedel on ja teistel mitte. Viimastel nädalatel olid lehed longus nagunii- elutegevus tugevalt häiritud. Eks ma vahepeal kastsin ka, aga ega see eriti ei aidanud.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meil ka kuivus on liiga teinud,osadel sortidel on õisi vähem,osadel rohkem.Ei oskagi öelda miks, sest kastnud ei ole ühtegi,välja arvatud Tiilt saadud väikest "Kalsnava"taime.Ma kardan just talvehahjustust,selle kuuma ja kuiva tõttu-eks kevad näitab.

      Delete
  3. Hortensiate ilu saan mina ka juba hoolega nautida ja seda suuresti tänu sinu aia külastamisele, mis andis aina indu uusi taimi hankida. Ja need minu kaks tammelehist vist on ka sinu haljaspistikust? Mägitähki peaks ideepõhiselt saama ka lehte juurutades, nagu enamikke paksulehiseid. Täna vaatasin ja mõtlesin just, et kas on viitsimist katsetada. Aga võiks ju proovida. Eelmine katsetus õienupse juuri alla ajama panna mul luhtus. Aga lehed võiks ju õnnestuda :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aitäh,Karin proovin kohe täna lehed juurduma panna,kaotada pole ju midagi.Ise ei tulnud kohe selle peale,võinuks ju varem,kui õisi märkasin panna.

      Delete
    2. Nüüd mõni leht juurduma pandud ja urgitsesin ka ühe taime koos õiega lahti ja potitasin,kuigi kahjuks juurt ei olnud tal all.

      Delete