Wednesday, October 31, 2018

OKTOOBRI LÕPP

Oktoober ongi tänasega läbi saamas.Siia on mahtunud sel aastal nii suvesooje päikeselisi päevi kui ka  esimene lörtsisadu ja valge maa.
Laupäeval 27.okt päev läbi tihe lörtsisadu ja temperatuur nulliringi,maa kattus õhtuks 5 cm lumevaibaga.Lastel esimesed kelgutamised tehtud, lumememmed ja kindlused ehitatud-lõbu laialt!
Pühapäev päikeseline ja maa veel kohati valge,lund jagus meil veel natukeseks eilegi,kuid tänase öise vihmasajuga on lumi täiesti kadunud,välja arvatud laste tehtud lumememmed veel osaliselt sulamata.Täna pilvine ja sajab vihma temp.+8C ja väga tuuline-sügis jätkub!
Madalaim temperatuur oktoobris oli esmaspäeva 29.okt. hommikul -3.4C ja kõrgeim 14.oktoobri keskpäeval +20.1C.
Suurem osa sügistöid on tehtud,kuid riisumist jätkub,sest sadanud lumi ja vähesed miinuskraadid pole veel talveõunapuudelt lehti langetanud.Roosid ootavad ka ilma külmenedes muldamist,muidu jõudsime oma sügistöödega ühelepoole,reedel enne lörtsisadu sai lehed viidud aiamaale ja sisse küntud.
Ees pikad ja pimedad õhtud,võib öelda isegi päevad,küll mulle see pime aeg ei meeldi,lõpetataks ometi see kellakeeramine.


27,okt lörtsisadu
Talv,mis talv
28,oktoobri lumeolud,kuigi enamus lund on tänu suurele kelgutamisele ja lumememmede ja kindluse tegemisele vähem,
Eilsed lumeolud
Tänane seis


4 comments:

  1. See kokkupandud aiamööbliga pilt on nagu piltpostkaart, nii ilus!

    ReplyDelete
  2. Ja eelviimase pildi väike punane põõsas.

    ReplyDelete
    Replies
    1. See on Hydrangea quercifolia liik oma sügisvärvis

      Delete