Sunday, December 16, 2018

DETSEMBER

Detsember algas külmalt -11C temperatuuriga ja kergelt valge maaga ,mis paaril päeval andis veel lumelisa ja maa oli kaetud kohati 10 cm lumega.4 detsembrist vihmasadu ja temperatuur plusskraadis,mis 7 detsembriks tõmbus miinuspoolele ja reedel 7 detsembril meil korralik jäävihm-meeletu libedus.Uuesti hakkas ilm kergelt külmemaks minema12.detsembril ja temperatuurid järjest vähehaaval langevad.Täna oli meil hommikul -6.7C,lumekiht olematu.
Lubatakse ilmade vähehaavast edasist külmemist ja seda lubab ka FB minu jaoks mõnus koduleht,mida ikka jälgin.
Täna teist päeva külmem ja kohe ka pahandused käsil.Hommikul kohvi juues nägin kuidas kitsed minu noorte hortensiate vahel käisid ja midagi rebisid-lähemalt vaadates oli osad põõsad juba korralikult "tagasi lõigatud".Eelmisel aastal rüüstasid alles kevadel ja nüüd esimeste külmadega platsis.
Täna tõmbasin erksad lindid ümber,ehk hoiab neid tagasi,kivila sai juba varakult lintidega piiritletud ja seal ei ole jälgi-salaaed kui "juudi jõulupuu",aga loodan paremat.Eks elu näitab,kas mul õnnestub seal hortensiad ka suuremaks kasvatada või jäävadki kitsede poolt pügatuna väikeseks ja viletsateks.



3.dets lumega iiristes

4 comments:

  1. Need lindid esimesel fotol on rubriigist "Aiapidamise kole pool" :D Mingil veidral kombel on aga see (kole) pool tihtipeale palju elusam ja võluvam. :)Kahju, et kitsed sul seal sea tempe tegemas käivad, ise võitlen rohkem põtradega ja no... kõik läheb käiku, millest mingitki kasu loota on :D Eks kevadel paista, kelle võit :D

    ReplyDelete
  2. Need võrgud ja lindid on meie aiapidamise kolepool, aga ilma ei saa ka kuidagi. Muidu pistavad kõik pintslisse.

    ReplyDelete
  3. Hiljuti just juhtusin lugema, et aedhortensiaid võib märksa julgemalt tagasi lõigata, kui tehakse tavalisel ja õitsevad, mis mühiseb ��

    ReplyDelete