Sunday, March 17, 2019

KEVADET TALVE VIIMASEL NÄDALAL

Kevadet on märtsi keskel päris palju.Strateegilisematelt kohtadelt on eilse vihmaga ka viimane lumi sulanud.Temperatuurid nädala jagu nii öösel kui päeval plusspoolel,päikest vähe.
Enamus taimi on siiani päris ilusti talvitunud,vara muidugi veel midagi arvata,sest heitlikud ilmad ju kestavad ja enne kevadet lumesajud tulemata ei jää.Täna pilves,ei saja ja temp.päeval +4,3C.
Sügisel sai mõnele kaktusele kivilas phenokatus peale ja seal all ilusad,õhk käib läbi.Liigid ja vana hea "Smithwick" katteta ja ka siiani ilus.Paar kivirikku on "pihta"saanud-ei tea miks neile minu juures ei meeldi.
Männiokka prahti ja kolepilte on palju,kitsede pommiväli on tohtu,kõik  ootab koristamist.Väga märg veel,täna esimest päeva all metsa ääres lumevaba.Ei julge veel ka katteid eemaldada ja kuna kitsed jalutavad südamerahuga endiselt ringi ei julge ka linte veel ära võtta.Kivilas on lindid ikka oma eesmärki täitnud ja talv läbi jälgi ei olnud.Nüüd on juba sealt ka rohelist võtta,selleks ka jäävad lindid ette.Riivab silma,aga pole midagi parata,kui tahan metsaääres oma taimedega toimetada.
Täna pikeerisin taimi ja kobistasin natuke alpikannide juures,viisin natuke värsket lehekõdu ja üllatuseks leidsin noored taimed,keda kindlasti sügisel ei olnud-jesss!see mulle meeldib,kui isepaljundus käib.
Leidsin ka oma maha kantud lumekupud üles,ikka väga hilja võrreldes alpikannidega.
Täna silmarõõmu ja kolepilte aiast


Scilla bifolia
Alpikanni noored tited
Crocus herberti näitab juba värvi
Kaks talve talvitunud Echinocereus triglochidiatus LZ89 kivi all
Saxifraga "Laka"

4 comments:

  1. oh mis lahedad katused :) su kaktustel. Saxifragad vast alles toibuvad, hoia silma peal, kui kuivaks ja soojaks läheb, anna stardi vesi ja neist võib asja saada küll.

    sul juba ilus :) mul puha kolepildid igal pool

    ReplyDelete
  2. Sul on kevadet rohkem kui meie aias. No kui alpikann tegeleb isekülviga, siis peab tõesti jee ja juhhuu hüüdma, natuke püherdamist ei teeks ka paha :D Kaktusekatused on väga ägedad tõesti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eelmine talv said osad väga kannatada ja rohkem ei tahtnud riskida ja panin lihtsalt suurematele kividele toetuma pheno, ka paar phenokasti varasemast ajast, Esimest aastat katsetasin ja toimis,viimati oleks ka ilma toiminud,sel aastal oli ju korralik talv.Eks näis mida järgmine aasta teen ja ega kevad ka veel käes ei ole,kõike võib juhtuda.

      Delete
  3. Katused on muljetavaldavad :) Alpikannid järelikult armastavad sind ja sinu poolt pakutavat kasvukohta. Pabulatega on meid ka varustatud, tee või sõnnikuhunnik. Just paar päeva tagasi hindasin neid hunnikuid - põtrade omad on ikka parajad kuhilad :)

    ReplyDelete