Friday, July 5, 2019

JUULI ALGUS

Juuli algas meil päikesepaistelise,kuid tuulise ilmaga,võib isegi öelda et tormiselt.Tuulised on olnud kogu need päevad ja temperatuurid jäävad paaril viimasel päeval ikka alla +20C ja kuidagi jahe on.Kastmisvihma oleme kätte saanud ja seekord ilusa vaikse vihmana.Täna ka sajab hommikust saadik ilusat "seenevihma",kuid jahe.Temp.ainult +14,8C.Õnneks öised temperatuurid püsivad meil +10C piirimail,kuigi lubatakse kohati+5C.
Eile oli ilus päikesepaisteline ilm,kuid kahjuks temperatuur jäi alla +20C.Tegin tiiru aias ja ka Bot.Aias,ilmetlesin roose ja õitsemapuhkenud tammelehist hortensiat.Minu potis tammilehine "SNOW QUEEN "täisõites ja "Pee Wee" peenras näitab õienuppe,tal  minu aias juba teine õitsemine ilma katteta talvitudes.Esimene õitsemine on ka jäädvustatud Elle Hortensiaraamatus.Uurisin ka pingsalt liiki,aga õienuppe ei leidnud,ta peaks siis ju varasem õitseja olema,kui botaanikaasias õitseb.On selle õitsemisega kuidas on,aga sügisvärv on nende põhiväärtus!
On rooside õitsemise kõrghooaeg ja esimesed päevaliiliad alustavad-suvi on õisi täis ja ilus!
Koduses aias.
SNOW QUEEN-igaaastane õitseja.Talvitub potiga kasvuhoones,sel aastal keldris
"PEE WEE" - 2014a.teine õitsemine

ROOSIDE ÕITSEMISE KÕRGHOOAEG

Reliikvia-MÕRSJAROOS ja FLAMMENTANTZ 30 aastat aias
ROSARIO
HANS GÖNEWEIN ROSE 
RODY
POMPONELLA
RED LEONARDO DA VINCI 
LEONARDO da VINCI
DOMAINE ST-JEAN BEAUREGARD 
EUROPEANA
Päevaliiliad alustavad:

BOTAANIKAAIA ROOSID


3 comments:

  1. Jah, suvi on ilus ja roosid ajavad on sul imelised. Mina ootan liiliaplahvatust kui ilmad muidugi väga vesiseks ei lähe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Liiliad on ilusad,kuid minul on vaid vanu alles jäänud-kuramuse vesirotid on enamusega "puhta töö"teinud ja juurde enam ei ole muretsenud.Imetlen teiste omi ja oma vana kollektsiooni pera.

      Delete
  2. Aga roosid on ikka väga ilusad. Ning see tammelehine lumekuninganna väärib ka oma nime.

    ReplyDelete