Wednesday, August 21, 2019

VAIKSELT SÜGISE POOLE

Ilmad ka kohe kisuvad järjest sügisemaks ka kaskedele tekib kollaseid laike.Augusti lõpp on peagi käes ja kuidagi kiirelt on toimunud viljade valmimine.Ei mäletagi millal sai augusti keskel kartul ära võetud-varred läinud ja koor kinni.
Ilmadega on kuidas on,oleme vihma saanud korralikult ja täna ka sajab,kuigi tööd oleks palju veel teha.
Viinamarjad kasvuhoones on enamus söödud,õues hakkavad tasapisi värvuma,ka varasemad ploomisordid on juba minevik,Viktorial üksikud värvunud,enamus veel toored.Kuidagi kiireks on läinud see augusti lõpp.Pohlad pidid ka metsas valmis olema,aega pole olnud veel korjama minna.
Nädalavahetuse ilusad ilmad veetsin päälinnas ja täna koju jõudes võttis vihm mind vastu.
Eile käisin Andrea Bocelli kontserdil,imeilus õhtu ja veel imelisem kontsert.Kontserdi kohta võiks öelda,et puudutas sügavalt hinge ja lausa külmavärinad(heas mõttes)tulid kuulates "O sole miot" ja teisi tema tuntud hitte.Ilus elamus,nautisin kontserti nii väga,et unustasin pildistada.Mõne pildi sai klõpsatud alguses ja vaheajal.
Hortensiad aias muutuvad jäejest roosamaks ja Naapoli alpikann alustab õitsemist.Tütre aias õitsevad suurelehised hortensiad teevad kohe kadedaks-lausa õitemeri,minul mõni üksik õis.Eks see mereline kliima sobib neile rohkem.
Sai murersetud mõned uued pojengid,küll jagamise teel,kui tellitud.Bartzella on veel saabumata.Uued tulijad pojengide näol."Honey Gold",Coral Sunset","Green Halo","Julia Rose","Coralie" "Virgilius"ja "Bowl of Beauty",ning paar nimetut vana sorti.Loodan,et Bartzella ka poolest septembrist Juhani puukoolist saabub.
tammilehised hakkavad tasapisi värvi muutma
Naapoli alpikanni esimene õis on lahti
"Laulutaadile" sai ka patsu löödud
Suurelehised tütre aias

6 comments:

  1. Kontsert oli kindlasti elamus, oleks ka ikka pidanud minema. Hortensiad on kaunid muidugi.

    ReplyDelete
  2. Hortensiad on jumalikud nii tütre kui sinu aias :) Liigume tõesti sügise poole aga nii kiiresti see nüüd ka ei tule, ma vähemalt loodan küll, et september tuleb ilus ja soe. Meile oli seda vihma küll väga vaja, sest vihmaussid on endiselt sõlmes.

    ReplyDelete
  3. Imetlen hortensiaid väga. Kahjuks endale ei mahu, aga teiste aias on alati rõõm vaadata. Hea august on sel aastal, on päikest, on vihma. Ümberistutuste ajaks ideaalsed ilmad.

    ReplyDelete
  4. Sul nii palju alpikanne pead mullast välja sirutanud. Tore pilt! Mul pole veel mingit jälge neist näha. Kastan isegi neid kohti mõnda aega, sest nii krõbiseva kuivaga nad võivad äkki täiesti krimpskuivada ja äkki ei jaksagi ärgata.

    ReplyDelete
  5. On tõesti fantastilised hortensiad, mõlemas aias!

    ReplyDelete