Wednesday, October 16, 2019

KAS VANANAISTESUVI?

Eile ja täna ilusad päikesepaistelised ilmad,temperatuur päeval +15C ümber.Lausa lust aias toimetada.Kas ongi viimati vananaistesuvi -see paar päikesepaistelist ilma.
Sai hulga lehti riisutud,rohkem veel puudel alles,kuid aiamaa osa sai oma lehenormi kätte ja nüüd võib varsti lehed maasse  künda .
Lõikasin ka püsikutel pealseid,just siberi iiristel oli hea lõigata sirbiga,töö kohe lendas käes.Pealsed jätan talveks katteks,sel aastal sõlme ei keeranud,vaid jäävad lihtsalt katma lõigatud tüügast.Päevaliiliad ja hostad jätan kevadiseks koristamiseks,las koguvad lund.
Tänu Eve L.le on nüüd mul ka superhea lõikur,oma vana Fiskarsi aiakääre ei taha enam sugugi kasutusse võtta.
Kitsed juba aias liikvel,ise näinud veel ei ole,aga sõrajälgi kõikjal.Sai metsa ääres mõnele puule juba võrgud ümber pandud,muidu jõuavad ette.
Aiatöid jagub veel,kui ilusat ilma ainult oleks-lubatakse jälle vihmaseid ilmu.

3 comments:

  1. Need roosad on tõesti superhead, sirbi pean ka kasutusele võtma järgmisel aastal. Ikka vananaiste suvi, mis muud ja ilma tuleb ka veel kindlasti, sest nende vihmadega on nii ja naa.

    ReplyDelete
  2. Head lõikurid hoiavad palju tööaega ja vaeva kokku. Mul on paar väga head nuga, sest sirp kurnab mu käed liiga ruttu ära.
    Ilus pikk suvejätk on, õitsejad saavad õitseda ja muude asjade koristamisega ei ole liiga kiire.

    ReplyDelete
  3. ma pean ka oma sirbi välja otsima, sellega peaks kiirelt saama. Teil ikka vinge süsteem - lehed KÜNTAKSE sisse, väga hea.
    Meil kitsed käivad juba oktoobri algusest napsamas. Unustasin ühe rodo välja ja sõid pool nahka :(

    ReplyDelete