Friday, April 3, 2020

APRILLI ALGUS

Aprill saabus valge maa ja väheste plusskraadidega +1.8C.Lumi sulas paari tunniga ilma soojenedes.Eile soojem,päeval +7.3C,sajab pea päev läbi vihma,õhtuks selgines ja tõusis tuul.Öösel marutas päris korralikult ja ka täna hommikul oli maa kergelt valge,mis paari tunniga sulas.
Täna tormab päris korralikult ja taevast tuleb nii vihma,rahet kui lõrtsi.Temperatuur +3,5C-+5C vahel,kui korraks päike sajupilvede vahelt näitab.
Tubaselt see aprilli algus,välja ei kisu rohkem kui korraks ikka vihmahoogude vahel tunnikeseks jalutama.
Meie "armunud paar" kaelustuvide näol on tagasi,arvan et ikka see alaline paar kes tiigi taga kuuse otsas pesitsevad.Eile õnnestus läbi akna ka pildile saada,väga arglikud teised.Kasvuhoones oli mu "igaaastane sõber"hätta sattunud ,oli läinud minu mullasegamiskaussi lähemalt uudistama ja sain ka vilka sõbra pildile ja aitasin ta hädast välja.
Paaril viimasel päeval ei ole saanud taimi ka päevaks kasvuhoonesse kanda,nädalavahetusel tuleb tomatid pottidesse istutada,lubatakse järgmiseks nädalaks korralikku kevadsooja.

Päästetud sõber
Kaelustuvi e.meigase paar einestamas
Aknalaua potindus
suvikõrvitsa külv natuke hilines,aga õienupud juba paistavad

3 comments:

  1. Oi kui tore sõbrake sul on, ilm meil sama :)

    ReplyDelete
  2. Minul ei saa sellist sõpra kunagi olema - kui ta oleks kasvuhoones, siis oleks ma kadunud kui keravälk :) Meil ka kole ilm, sajab kõike ja puhub hullult.

    ReplyDelete
  3. Oo, juba kurgid otsas. :)
    Sisalikud on nii ilusad ja peened loomad.

    ReplyDelete