Sunday, April 19, 2020

HEITLIK APRILL

Viimased päevad heitlikud,rahehoogude ja suure tuulega,õigemini tormiga.Paar ööd on temperatuur
nullis olnud,kuid päeval õhk jäiselt jahe.Reedel 17.aprillil oli meil lausa 5 korralikku rahehoogu,mõni lausa päikesega.Torm tuuseldas 16 aprillil meil rohkem ja murdis metsat paar puud,eilne tormituul läks meist kergemini üle,ainult tuulutas,õnneks pahandust ei teinud.Täna jälle paar väiksemat rahehoogu,kuigi õhtupoole paistis ka korraks päike.Temperatuur+7C ringis.
Kevad ikka ka edeneb tasapisi, esimesed võililled näitavad õisi ja salatisse olen värskelt kasvuhoonest saadud sibulale ja salatilehele panna saanud ka mõne vitamiinirikka nurmenuku lehe.Aias on koerahammaste aeg,eriti hea meel on Tiilt saadud siberi koerahammaste tittedest,kes just avavad õisi ja kõik on sel aastal oma õie avanud,paar taime on isegi jõudnud paljuneda ja õitsevad 2-3 õiega.
Koroona ei jäta veel rahvast rahule ja eriolukord kestab-mina ikka püsin kodus ja terve ja küpsetan-küpsetan!Mis viga küpsetada,kui materjal ja toit poest nagu võluväel koju saabub,saab vähemalt lapselapsi rõõmustada ja isegi  sooja saia peal elada-ei tea millega see lõpeb.
Katsetan uusi retsepte ja see kuulus ahjupoti sai sai ka ära proovitud.
Esimene taimetellimus kohal,mis sai tellitud enne selle suure jama algust.
Koroona kiuste naudin koduselt toimetamist nii aias kui toas.

1 comment:

  1. Pidev küpsetamine ei lõpe kohe kindlasti mitte millegagi, palju häid maitseid ja naudingut aga pakub küll. kevad imbub sel aastal. On kiuslik ja jahe tõesti. Aias toimetamine hoiab ilmselt kõigil aiainimestel koroona kenasti aia taga.

    ReplyDelete