Wednesday, August 19, 2020

AUGUSTILÕPU SUUR SUVI

 Oi kuidas mulle meeldib hetke ilm-päike ja südasuvine soojus.Eriti just peale suhteliselt sajust juulikuu lõppu.Alates 5 augustist on meil ilusad südasuvised ilmad.8 ja 9 augustil küündis temperatuur lausa üle +30 C.Viimased ööd on augustikuule omaselt jahedamad,temp.alla +10C ja õhus on tunda õhtuti sügise hõngu,päeval aga ilm südasuvine.Lubatakse sooja ja kuiva ilma nädala lõpuni.

On hortensiate aeg ja neid õisi saab pikalt imetleda kuni esimeste öökülmadeni.

Varane kartul sai võetud ja käib hoidistamine.Sai ka uus maasikapeenar tehtud vana asemele.Nii ongi mul terve suvi läinud aiandamise peale,juulis vangerdused lilledes ja uus kivila ja nüüd augustis maasikapeenra uuendamine,ning pidev rohimine.Selle niiskuse ja nüüd soojaga on umbrohi kiire kasvama ja ka muru niitmist ei saa harvemaks jätta.Olen kohe sellest aiandamisest tüdinenud,aga ega enam midagi plaanis ka ei ole muud kui septembris saagi koristus,aga seda on parasjagu.

Kaktused mõnulevad päikeses koos minuga.Viinamarjad kasvuhoones muudavad värvi,kuid kas õues sel aastal jõuavad valmida oleneb sügisilmadest,hetkel veel täiesti toored.


1 comment:

  1. Oi, jeesus kui tublid mõned ikka on :) Mina ei mäleta kuna viimati vihma anti, eriti veel tõsiseltvõetavat, meie kõrbeme. Hortensiad on sul võimsad.

    ReplyDelete