Sunday, December 6, 2020

DETSEMBRI ALGUS

Käes on teine advent ja lund on nähtud ainult korraks. Detsember algas nullkraadiga ja novembrilõpu valgest maast pole midagi järel.Paaril järgneval päeval veel mõned vähesed miinuskraadid ja 4 dets. õhtust jälle plusskraadides.Korona võtab järjest tuure üles ja päevarekordid järjest suurenevad.Skeptikud protesteerivad küll maskide vastu ja avaldaavad negatiivset infot haigestumisnäitajate kohta,siis mind teeb küll murelikuks järjest suurenev haigestunute arv ja just haiglas viibijate arv.Tuleb see üle elada ja olukorda püüda rahulikult võtta ja täita piiranguid.Õnneks on pere ja lähitutvusring terved.Ise enamjaolt kodus ja ainult väga vajalikud käigud ikka maskiga nii poodi kui hambaarstile.
Lugesin just et 2020 aasta november oli kogu Eesti kliimaajaloos kõige soojem alates 1866 aastast ,mil Tartu Ülikoolis on meteroloogilisi vaatlusi tehtud,vaatame mis detsember meile edasi toob.
Päkapikud käivad ja eks aiasõbrale oli ka vastav kingitus üllatusena varuks,et see mängulust ei kaoks!
Nii ma siis esimesed katsetused panin kohe kasvama ja loodan jõuludeks esimest saaki saada.10 päevaga juba päris korralik kasv.Arvan,et taimede ettekasvatamine on sellega tunduvalt mõnusam.Praegu kasutan spetsiaalseid kassette mis kaasas olid ja päkapikud olid veel lisagi juurde pannud,nii et kevadeni saan aiandada.Järgmine kord proovin ka oma mullaga kasseti täita ja seemned külvata.
Nii ma mängin siis detsembris tubaselt.






10 päeva möödudes

No comments:

Post a Comment