Wednesday, May 11, 2011

KES - MIS?

Kuidas öelda-kas kes või mis lille kohta??Minule on nad ikka elusad ka siis- KES.Veel eilse varasjase sinise iirise kohta.Täna ei andnud süda rahu ja käisin vaatamas, igal varrel on üks õis.Peaks ikkagi- pumila olema.Ehk Muhedik saab sotti. Murdsin ühe õievarre ja selline ta on.Mitte ühelgi õievarrel ei olnud rohkem õisi. Osad õied olid veel eile avanemata ja ka nendel üks ja ainus õis.
Tänase päevaga on kääbus-aediiristel(MDB) õienupud  nii paisunud, et iga päev on uusi õitsejaid oodata.Oi see on ilus aeg! Õhtu töölt tulles vaatad , millised on täna avanenud.Kuigi tead juba vanadel õievärvi ja osadel sorti,aga ikkagi üllatus-vähemalt minul on nii.
Kas iris pumila või MDB?
Tänane üllataja See on kindlasti MDB
Panen siia veel pilte praegu õitsevatest priimulatest.

2 comments:

  1. Jah, see on päris kindlasti I.pumila, tegelikult on ta meil ju suhteliselt haruldane. Su eelmiselt fotolt ei saanud hästi aru, küll ma uurisin, aga õievarred olid üksteise taga.
    Need vahendajad, kes toovad kauba Hollandist, kes omakorda võtavad taimed Poolast jm, need on ristinud kõik kääbuskasvulised ju pumilateks, mis pole teps mitte õige. Kui ise tellida nt. kasvõi Cayeux´st, siis õiged kasvatajad-aretajad teevad neil ju selget vahet.
    Kas Sa oma MDB sordinime ei tea, ilus puhas värv.
    Ja minu jaoks on taimed ikka samuti KES

    ReplyDelete
  2. See i.pumila ja varajane helesinine on mul nimeta.Nad on vanad sordid,toodud mõni aasta tagasi ema aiast ja kust nad sinna olid saanud ei tea.Selliseid vanu sorte on mul veel teisigi,mis on saadud vanematest aedadest paar aastat tagasi.Kui kunagi kohtume võin Sulle tuua jupikese kui oled huvitatud mõnest vanemast nimeta sordist.

    ReplyDelete