Saturday, May 7, 2011

MINU USKUMATU REIS LÕUNANAABRITE KEVADLAADALE

Täna hommikul alustasime naabrinaisega ja ta tütrega  reisi Läti-Valka laadale.Naabrinaisel suurem auto ja minul mugavam kõrval istuda,Jõudsime Rõngust 5-6 km läbi ja korraga jõudsin ainult hüüda  KITS.Käis suur pauk ja õnneks jõudis ta ka hoogu vähemaks pidurdada.Sõitsime 100 alas.Ehmatus oli suur, aga jäime teele.Esistange,tuled ja juhipoolne potitiib segi. Ise õnneks kõik terved, ainult ehmatus.Nii ,minul siis elus esimene avarii  üle elatud,ÕNNELIKULT.Kits hukkus kahjuks. Kui kõik avariiga seotud protseduurud tehtud liikusime kodu poole tagasi.
Ise sai ikka koju logistatud, siis ajasin oma Fiesta garaazist välja ja uuesti Läti poole teele.
Laat ise oli küllalt suur-puukoole vähe. Põhiliselt müüdi lilli, amplitaimi, tomatitaimi ,jne.Päris palju oli ka "pulstimüüjaid"Leedu riideid.Ka rododendoreid, mille järele läksime oli, aga vähe.Lätis vist toimus ka mingi rahvuslik ütitus-rahvariietes tantsiti ja lauldi kõigil ilusad lillepärjad peas.Rahvast palju nii eestlasi kui lätlasi. Ise vahetasin küll raha, aga sai osta ka EUR eest. Endale ostsin 3 rododendorit ja ühega on mingi jama ka vist. Selle Ingridaga.Täna istutades leidsin potist teise sildi ka , mis oli Nova Zembla.Arvan,et seal rahvas vaatas silte ja on valesti tagasi pandud. Sildid olid korralikud,aga ei olnud oksa külge kinnitatud vaid potti torgatud. Eks näis kui õitsema hakkab kumb on. Endal juba Nova Zembla on. Ostsin veel 2 heitlehist ka Hansaplandi lehel on nad ka küll olemas ,aga sealt sain odavamalt ja ilusate õienuppudega .Pilte seekord ei tee, kui õied lahti lähevad siis panen siia ülesse.
Vot selline õnnetu õnnetus ja seiklus meil täna. Naabril auto katki , kahju, aga Lätti tahtis hullusti ikka minna,mina oleks reisi ära jätnud. Nüüd vähemalt käidud. LÕPP HEA -KÕIK HEA:
Rhododendron yakushimanum 'Ingrīda
GIBRALTAR 
JUANITA 

3 comments:

  1. Oh, jah! Tuttav lugu! Minu autole "lendas" kits ette hilissügisel. Kiirus oli jäitese tee tõttu vaid 40 km/h, aga auto lõhkus see elukas ikkagi ära. Siiamaani on mul kitseallergia või siis hoopistükkis kitsefoobia.

    ReplyDelete
  2. Anonymous07 May, 2011

    Mul on ka Ingrida, ostetud eelmisel aastal. Nova Zemblast on taim selgelt erinev - võrsed on kaetud karvakestega. Talvitus väga hästi ja ka paar õienuppu on küljes. Roosaõieline peaks olema.

    Tii

    ReplyDelete
  3. Oi kui õnnetu lugu. Kits on teel kole loom, auto saab tavaliselt kõvasti kannatada.On meilgi olnud nende pikkade aastate ja reiside ajal paar "kitse". Kodukohas sain selgeks nende teed ja liikumised ja ootasin ja kui neile radadele lähenesin, vaatasin alati kust ta nüüd jälle ette hüppab ja kas sellest karjast on osa juba üle või on järgmised neli oma teeletulekut ootamas. Ja nad on pagana rumalad, mitte ilmaski ei pööra nad tagasi.
    Võõras kohas ei tea neid muidugi oodatagi, kahju, et nii läks.
    Aga hea, et nii kanged olite ja ikkagi ära käisite ja midagi head ka saite selle lopsu korvamiseks.

    ReplyDelete