15-18 kg kapsast
200 gr jämedat soola
100 gr suhkrut
riivitud porgandit(võib ka ilma)
Sellest kogusest saan kaks ämbrit hapukapsast
Iga 10-15 cm paksune riivitud kapsakiht koos porgandi ja soola-suhkru seguga tampida puunuiaga kuni mahla eraldumiseni.Nii kogu kapsas.Panna väiksemasse nõusse vajutuse alla.Kuni vahu tekkimiseni-paar päeva hoian soojas.Eemaldan vahu ja viin natuke jahedamasse ruumi.5-6 päeva pärast ongi paras.Siis teen kapsa valmis purkidesse,kust on talvel hea võtta.Teen nii tavalist praekapsast searasvaga ja lihaga mulgikapsad.
oh, see tuleb nii hea!
ReplyDeleteMa tahaks ka kapsa hapendamist katsetada. Mida tähendab "teen kapsa valmis purkidesse". Kas seda, et 5-6 päevase seismise järel lihtsalt paned kapsa 3-l purkidesse ja kaanetad purgid? Kui tihedalt kapsas purki tuleb suruda? Kas vedelik ulatub kapsastest üle?
ReplyDeleteaaa - miks sa teda trambid? Mina olen lihtsalt vajutuse alla pannud ja tuleb kah :)
ReplyDeleteaaa - miks sa teda trambid? Mina olen lihtsalt vajutuse alla pannud ja tuleb kah :)
ReplyDeleteMina teen kapsa ahjus või praeahjus kas lihaga või praerasvaga valmis-Panen ahjupotti hauduma.Siis kuumalt purki ja õhukindlalt kinni.Talvel ainult soojendada.
ReplyDeleteIsu ajaks peale küll, kui mu seedimine natukenegi ristõielistega läbi saaks. Õnnetuseks ei saa.
ReplyDeleteOoooo, hapukapsas:)
ReplyDeleteMa olen ka nii teinud, et kui ta on veel selline värske hapukapsas, olen pakkinud portsjonid sügavkülma, sest meil puudus hea hoiukelder ja siis talvel teen temaga, mis vaja.