Wednesday, September 21, 2011

KAPSATEGU

15-18 kg kapsast
200 gr jämedat soola
100 gr suhkrut
riivitud porgandit(võib ka ilma)
Sellest kogusest saan kaks ämbrit hapukapsast
Iga 10-15 cm paksune riivitud kapsakiht koos porgandi ja soola-suhkru seguga tampida puunuiaga kuni mahla eraldumiseni.Nii kogu kapsas.Panna väiksemasse nõusse vajutuse alla.Kuni vahu tekkimiseni-paar päeva hoian soojas.Eemaldan vahu ja viin natuke jahedamasse ruumi.5-6 päeva pärast ongi paras.Siis teen kapsa valmis purkidesse,kust on talvel hea võtta.Teen nii tavalist praekapsast searasvaga ja lihaga mulgikapsad.

7 comments:

  1. Ma tahaks ka kapsa hapendamist katsetada. Mida tähendab "teen kapsa valmis purkidesse". Kas seda, et 5-6 päevase seismise järel lihtsalt paned kapsa 3-l purkidesse ja kaanetad purgid? Kui tihedalt kapsas purki tuleb suruda? Kas vedelik ulatub kapsastest üle?

    ReplyDelete
  2. aaa - miks sa teda trambid? Mina olen lihtsalt vajutuse alla pannud ja tuleb kah :)

    ReplyDelete
  3. aaa - miks sa teda trambid? Mina olen lihtsalt vajutuse alla pannud ja tuleb kah :)

    ReplyDelete
  4. Mina teen kapsa ahjus või praeahjus kas lihaga või praerasvaga valmis-Panen ahjupotti hauduma.Siis kuumalt purki ja õhukindlalt kinni.Talvel ainult soojendada.

    ReplyDelete
  5. Isu ajaks peale küll, kui mu seedimine natukenegi ristõielistega läbi saaks. Õnnetuseks ei saa.

    ReplyDelete
  6. Ooooo, hapukapsas:)

    Ma olen ka nii teinud, et kui ta on veel selline värske hapukapsas, olen pakkinud portsjonid sügavkülma, sest meil puudus hea hoiukelder ja siis talvel teen temaga, mis vaja.

    ReplyDelete