Monday, November 21, 2011

VIKERKAAR SÜDAMES

Lõpuks jõudsin ka oma taimenimekirjad arvutisse panna.Said ülesse minu väikesed kollektsioonid.Iiristest on natuke korralikum kollektsioon,sest iirised on erilised lemmikud.
2007 a olen iiriseid kollektsioneerimise eesmärgil muretsenud.Vanemad taimed on saadud sõpradelt ja tuttavatelt,sealt see suur huvi alguse sai.Kirja pannes sai nimekiri üsna pikk,üle 200 sordi.Kirjas on kõik , ka need mis on hukkunud ja ei vasta sordile.Vanu sorte,mille nimesid ei tea on ka paarikümne ringis.Ka vanad sordid on tõeliselt ilusad.Vana hea sort EMMA COOK aastast 1957,vaieldamatult minu üks lemmik.
Eks plaanis on veel juurdegi muretseda,aga nüüd juba ainult usaldusväärsetest kohtadest(Cayeux)
Osad Hollandi väikepakist ja sibullilled.com ostetud ei ole veel õitsenud ja paljud ei vasta sordile.
Tagantjärele tarkus on lõpuks mindki õpetanud ja enam sellistest kohtadest ei osta.
Järjest rohkem pakuvad mulle ka huvi rododendronid,eriti liigid.

3 comments:

  1. Uurisin tükk aega Su nimekirju, Iiriste valik on Sul küll suurepärane ja ka see on hea, et oled nad jõudnud ära kontrollida, liiga palju liigub meil vale kraami ja kõige kurvem, et enamasti pole neid võimalik kuidagi määrata.
    Mõned väikesed vead on mõne sordi kirjapildis, aga nende parandamine on juba väike asi.( vt. nt. Emma Cook)
    Ja see, et Sul on päris palju vanu sorte, on ka väga tore, väga paljud on nende kasvatamisest loobunud, aga vaid uusi ja vanu kõrvutades näeb nende arengut, kusjuures nii mõnedki vanad annavad uutele silmad ette.
    Mõned hukkunud suudan Sulle asendada.

    ReplyDelete
  2. Kuskil 10-12 sorti,mis on Hollandi VP ja sibullilled com. ostetud ei ole veel õitsema läinud.Nende sordiehtsust ei tea.Osad mis on õitsenud võib lugeda õigeteks(värv ja kuiju vastavad enam-vähem kataloogile)
    Ei ole õitsenud ka kevadel tellitud Cayeux omad,aga need on 100% õiged

    ReplyDelete
  3. Aitäh Iirisesõber!
    Nii tore on avastada toetajaid.
    See ikka julgustab.
    Täna õpin tänama.Algul toimetasin omal lehel, siis tuli pähe, et vist sõnum ei lähe kohale.
    Mul on õnneks väga hea Õpetaja, kelle kiri tuli meelde. Ja ega ma üksi poleks blogimist ära õppinud. Vara öelda...ära õppinud!
    Tänan!

    ReplyDelete