Saturday, December 1, 2012

LUME TEINE TULEMINE

Meil on ainult tihased söögimaja ülesse leidnud
Esimene lumi 25okt.-02 nov.
Seda lund on kahe viimase novembripäevaga 29-30 nov. meil maha sadanud kuskil 30 cm ja rohkem.Tuisust jäime puutumata ja suuri hangesid ei ole.Lumi tuli sulale maale,õigemini väga -väga märjale maale,seda on kõndides näha.Jalajälge tekib isegi -8 C vesine jälg.   Järgmiseks nädalaks lubatakse külmemaid ilmu,kohati -20C.

Astudes vesi jäljes.
Kitsed on ka jälle uudistamas käinud.Turvalindid neid ei pea,seda on nende jälgede järgi näha.Hea,et rodod on korraliku aiaga kaitstud.

4 comments:

  1. Meil tõi tuisk lund ka juurde, aga aed näeb parem välja kui esimese lume ajal. Aga Sul pidi siis tõesti väga-väga märg olema, meil midagi säärast pole. Enne sadu oli paar päeva ka külma. Imelik, on ju küll liivamaa, mis peaks hästi vett vastu võtma.

    ReplyDelete
  2. Ei saa aru jah mis sel aastal selle liigveega on.Liivamaa jah ja see peaks vee läbi laskma,aga ju siis seda vett nii palju, et ei tõmba enam maasse ja tiik ka triiki vett täis.Aga vihma on meil sadanud ka tohutul,isegi kui linnas tööl olles ei tulnud vihma siis kodujõudes ootas ees märg maa ja vihmasadu.Ei mäleta mina,et selline veeuputus oleks ennem olnud. Kohe mure iiriste talvitumise pärast.All ju lausa veekiht,aga ega midagi teha ei saa tuleb leppida olukorraga.

    ReplyDelete
  3. Aga kas sa oled kindel, et sul on täiesti liivane maa? Äkki on nagu meilagi, kihiti saviga. Meil kraavi kaevates selgus, et peal on liivane kiht, siis savi ja siis liiv ja meetri sügavusel jälle savi. Siis tekibki probleem, et kui korraga palju vett tuleb jääb vesi savi kihi peale ja tase tõuseb. Aga vett on see aasta palju küll. Eriti "vinge" oli see kui ma kooli ajal Pärnal käisin. Kaevasin seal metsa all august mulda ja vesi oli vast seal augus 15-20cm. Võib olla ka natuke rohkem. See oli pühapäev. Reedel peale kooli käisin veelkord seal ja auk oli siis triiki vett täis. Aga auk on natuke üle meetri sügav. 5 päevaga seal pinnaveetase tõusis pea meeter. Aga kui aus olla, siis elab üle. Aga kui peaks kuiv kevad, suvi ja sügis tulema, siis on hullem.

    ReplyDelete
  4. Mina sain alles laupäeval õue peale kõndima ja siis vett enam polnud. Viimasel nädalal polnud ka nii palju sademeid enam. Sul on seal tõepoolest ikka palju vett.

    Kitsedele on karjust vaja?

    ReplyDelete