Wednesday, December 18, 2013

JÕULUEELNE ROHIMINE

Eile päeval temperatuur +7.2C ja täna +4.8C.Jõulueelse ilma kohta ikka soe.Lumest pole jälgegi järel.
Pungad on suured,eriti põõsastel.Mure kohe suurelehiste hortensiate pärast,pungad liigagi suured.Kui ilmaennustust vaadata,siis külma ei paista kusagilt.
November oli läbi temperatuurimõõtmiste ajaloo kõige soojem,nii lugesin  USA Ookeani ja Atmosfääri Administratsiooni artiklist.
Maalehe andmetel on olnud kuus kuud järjest sooja üle keskmise.
Eile päeval ilusa päikeselise ilmaga rohisin veel üksikuid kohti,kus põõsa all vesihein ilutses.  Mõõtsin uue kasvuhoone piirid välja. Plaanis kasvuhoone uude kohta teha ja vana lammutada ,ning sinna hortensiad.See koht peaks sobima ka  hellikumatele,minu aias soem koht.
Uurin hortensiate sorte ja teen väikest nimekirja soovitutest.
Kevadel on näha,kas kuskilt õnnestub neid ka osta.Sügisel said juba mõned valmis ostetud ja on potiga maas kevadet ootamas.
Lumeroos õitseb
Maitseroheline
Osad roosid veel lausa lehees

5 comments:

  1. Ega hästi aru ei saa, mis aastaaeg parasjagu on, kevad ja hilissügis käivad vaheldumisi. Oi kuidas kisub aeda toimetama aga terve mõistus käseb toimetamata jätta ja kevadeks kosuda. Maitseroheline detsembris on nummi :D

    ReplyDelete
  2. Mina ikka õige aednik pole ega vist selleks ka saa. Absoluutselt ei kisu sellise temperatuuriga õue ja aiatöödest ei tunne vähimatki puudust. Pigem pisike pelgus, et kas kevadel ikka tuleb aiaisu tagasi

    ReplyDelete
  3. Mul on pelg, et mis juhtub siis, kui tuleb lôpuks kôva külm ja lund mitte. Ei taha môeldagi. Olen selle korra üle elanud.

    ReplyDelete
  4. Pori on liiga palju, muidu võiks nt puid-põõsaid istutada, kompostihunnikuga tegelda jne. Meil võttis hall enamuse lehti ja varsi maha, aga roosidel on tõesti osa lehti veel kyljes. Kummaline, aga mõnus soe aeg.

    ReplyDelete
  5. Kevad oli ju eriline ja ega suvigi ju normaalne polnud, küllap siis talv ka seda nägu.

    Ma toimetan siis, kui maa sulanud. Mõeldes kevadele, siis on alati hullult kiire.

    ReplyDelete