Sunday, June 15, 2014

IIRISELISELT

Täna üle pika aja sajuta päev. Murdsin õitsenud iiristel õievarsi.Kui eelnevatel aastatel sai õievarsi mitu kärutäit ,siis täna sain sülega ära viia.Osad muidugi veel õitsevad.
Sattusin hoogu ja vahetasin mulla hukkunud taimede koha pealt ja dubleerisin uuemaid sorte sinna asemele,lootes,et siis säilitan sordi kui talvedega jamasid tekib.Muidu kõndisin mööda ja vaatasin tühje laike masendunud pilguga.Osad kohad veel tühjad,kõike ei ole mõtet ka dubleerida.
Sel aastal ma ei telli kohe kindlasti midagi,vaatan kuidas kahjustunud ja põdevad taimed uue talve üle elavad.Eks järgmine aasta selgub mida teen.Seniks las tühjad kohad olla,sõbranna lubas ka mõne anda.
Aga jonnin kindlalt edasi!!!Uued avanevad õied pakuvad tohutut rõõmu ja ilma nendeta lihtsalt ei saa.See õitsemisaja värvide mäng lummab täiesti ja siis ununevad ka kõik mured ja ahastused.
Ikka rõõm ja mure käsikäes!

Tühjus
BROOME SUNSET ( Blyth 2007A)
BOLD FASHION ( Schreiner 1998A)
TIRO MANCINO(Bianco 2004a) SILVER SHOWER (Schreiner1974)
STARS AND STRIPES
BYERS 1989
BACK TO HOOKS- MUSKA 2003
WESTPOINTER

G Sutton - 2001 HM/US 2005

7 comments:

  1. Mina aediiristest seepärast hoidungi, et meie tänkjas savine maa on talvel nii märg, et ma ei usu nende ellujäämisse. Teiste aias on ilusad :)

    ReplyDelete
  2. Ma täitsa tean, mida sa tunned. Kui mul rotid pool aeda tulpidest tühjaks tegid, paastusin ka aasta ja uusi sorte ei hankinud. Hing peab puhkama

    ReplyDelete
  3. Ära heida meelt. Kõigest, mis kaob, on kahju, aga enamus Su lemmikuist on alles ja õitsemas. Kui oleks olnud vastupidi, oleks see olnud tõeline katastroof, praegu lätlased elavad seda üle.

    ReplyDelete
  4. Minul on küll vähe neid iiriste punte, aga eelmisel aastal panin juba toed varakult valmis ja mõneti päästsin. Aga imelilusad on nad Sul küll, ahhetan ikka kui vaatlemas käin. Kahju muidugi neist, kes maha kukuvad...

    ReplyDelete
  5. Sõitsin eile Võhmast läbi ja seal oli paaris aias imelised iirisekollektsioonid. Ühtpidi kindlasti aiailuks, kuid samas ka näha, et sihikindlalt kogutud/kollektsioneeritud. Kõik vägevalt õies, ei olnud neid vihmad lörtsitanud ega midagi. Sinu iirised on aga kaunid!

    ReplyDelete
  6. Kord aastas olen ka mina iiriste usku.
    Neist ei ole siis lihtsalt võimalik üle ega ümber vaadata.:)

    ReplyDelete