Tuesday, June 24, 2014

PÄÄSTEOPERATSIOON

Eile jaaniõhtul näitas korraks päikegi,aga muidu ilm nagu imiku pepu-iga natukese aja pärast märg!
Täna hommik jahe +8.8C ja sadas.Korraks isegi rahet.Lõunast ilm selgines natuke,aga tumedad pilved on siin-seal.
Maasikad mädanevad ja osad rohelised ka - jama!
Iirised lausa pori sees.Päästsin seal tagumisi,madalamal olevaid sorte vabadele kohtadele.Tegin sinna siberlastele ruumi ja teise koha peale istutasin kevadel soetatud 5 päevaliiliat.Nüüd veel 4 uut siberi iirist vaja muretseda,õnneks kaugele ei ole vaja minna.....
Hortensiad tunnevad end selle vihmaga hästi. Hydrangea quercifolia"PEE WEE"leht on lausa labakäe suurune.Tal veel õienuppu ei paista.Päris paljud näitavad ka sel aastal õit,kuigi olid istutades väikesed.

Kepid uute taimede kohtadel
Tagant istutasin aediirised ümber ja sinna 5 uut päevaliiliat
Hortensiapeenar
Hydrangea quercifolia "PEE WEE" leht

3 comments:

  1. Sa vist peaksid iiristele liiva pinnasesse segama, ka tundub mulle, et muld on neile liiga viljakas, nad eelistavad hoopis vaesemat mulda. Ameeriklased ei soovita iiriste vahelt kobestada, sest kobe pinnas imab liigselt vett. Vihmasadude alguses olevat hea, muld nende ümbert lausa kinni tallata.

    ReplyDelete
  2. Germanicad meie tingimustes tunduvd ikka paras peavalu olevat, küll on neil liiga külm ja märg, küll palav ja kuiv. Ilusad, aga minu jaoks naabriaia lilled.

    ReplyDelete
  3. Mul on kõige kobedamad iirised kõrgpeenras, mis on muust maapinnast ca 15 cm tõstetud. Hoolimata liivmullast kipuvad ruumipuudusel tavapeenrasse pandud isendid tegema nägu, et nad ei kavatsegi õitsema minna, sest neil on varbad märjad.

    ReplyDelete