Tuesday, September 30, 2014

PRANTSUSE RIVERA TAIMESTIK

Olen varem ka lõunamaal käinud,kuid Prantsuse Rivera on oma looduse ja taimestikuga võrratult ilus.
Peamiselt kasvavad seedermännid ja igat võimalikku sorti palme,kaktuseid,oliivipuud.Parkide haljastusse on ka meile tuttavaid lilli-kannad,iirised(see üllatas mind )hibiskused ja kõrrelised.Palju ka selliseid taimi keda ma ei tundnud.
Palmid,palmid ,palmid!

KAKTUSED;KAKUTUSTEAIAD

MUUD
Oliivipuud
Õis lähemalt
Mis iirisega tegu?
Nad võitsid mu südame!

6 comments:

  1. kaktuseaiad on super aga eks palmid ja muu ka :D oled ilmselt kenasti puhanud

    ReplyDelete
  2. Nii armas, et taimi pildistasid. Iirised Lõuna-Euroopas ei ole üllatav, Portugalis kevadel torkasid silma metsikult kasvavad valged "tavalised" iirised, kuid iiriseid on ju hoopis rohkem erinevaid kui meil siin viimase ajani levinusd. Mõtlesin, et mida imelikku on selles kollaste viljadega puus (tsitruseline?). Siis märkasin, et oksad on väga risti-rästi, kui osa pole mitte mõne teise puu oksad. Lambiharjapuu põõsast tead vast ise ka. Kas see punetav hekk punetas marjadest? Suurte punaste õitega puud uurin õhtul. Lõpuks - järgnevatel aastatel on siis nähtavasti su aias lisaks senistele lemmikutele võimalik kohata ka erinavaid suurema- ja väiksemõielisi hibiskuseid. Ma ikka ei ole teinud tellimust suureõielistele - ennekõike ruumi- ja valgete kohtade puudusel, kuid pole edaspidi välistatud.

    ReplyDelete
  3. Kahju, et meie ei saa kaktustele palme lisaks istutada, aga eks meilgi ole muud väärtuslikku, mille üle need lõunamaalased siin ohivad. Nii tore, et oled kenasti suvest välja puhanud ja seda meiega jagasid.

    ReplyDelete
  4. Oh pagan, need kaktuse aiad ja vaated on küll wäggewad!

    ReplyDelete
  5. Uhkete punaste õitega puu on kuke-korallpuu, Erythrina crista-calli.
    Uruguay rahvuspuu. Pildil olev eksemplar on kuke-korallpuu kohta suur ja võimas. Kuigi troopilist päritolu, on korallpuu mõnedel allikatel külmakindel isegi kuni tsoonini 7. Kutsutud ka beebipisarapuuks oma rohke nektarierituse tõttu, millest peavad lugu nahkhiired ja koolibrid, kus neid esineb. Taim on narkoootilise ja lahtistava toimega ehk teiste sõnadega mürgine

    ReplyDelete