Friday, September 5, 2014

VIINAMARJAD

Kevadel ei uskunud,et viinamarjad sel aastal valmida jõuavad. Saak ainult väljas kasvavatel taimedel.Uude kasvuhoonesse istutasin küll kaks sorti,aga need alles väikesed.
Kevad oli pikk ja külm.Õitsema hakkasid nad alles peale jaanipäeva.Jaheda õitsemisaja tõttu on ka GUNA viljakobarad pooltühjad,ta ju kõige kapriissem õitsemise ajal.
Vaatan ilmakaarti ja enne kolmapäeva meile vihma ei lubata,siis korjan teisipäeval marjad ära.Kui nüüd vihma korralikult annab,siis lõhenevad marjad koheselt.Las peesitavad veel päikeses ja koguvad suhkrut!Sel aastal on marjad hapumad,kui eelmistel aastatel.

KUZMINSKI SINI
KUZMINSKI SINI-marjad täisküpsed
GUNA-viljakobarad pooltühjad
JUBELEINAJA NOVGORODA
SUPAGA
SUKRIBE

5 comments:

  1. Aga meie kohalik musträstapere avastas eile tumedad viinamarjad. Et kui aitasite välja hautada, pakkuge nüüd pidurooga ka! Oleks tahtnud veel küljes hoida. Meil ju ikkagi hilisem aia-aja kulg. Huvitav, kas rästarahvas rohelistest viinamarjadest ka midagi kuulnud on. Peagi saame teada.

    ReplyDelete
  2. Meie korjasime täna veerand saagist ära. Viinapuud on herilaste ja lindude tõrjeks kaetud kahelt poolt tiheda võrguga.

    ReplyDelete
  3. ma pean ka Gunale koha leidma, mulle meeldivad magusad mammud :)

    ReplyDelete
  4. Mul on ainult Zilga, aga siin jahedas mereäärses valmis marju pole ühelgi aastal õnnestunud näha

    ReplyDelete