Sunday, December 21, 2014

NELJAS ADVENT

Järjest  hämarduv taevas
Ilm siiani nagu selle suve jaanipäeval.
 Täna hommik algas veel plusskraadide ja vihmasajuga,mis eile sadanud lörtsise lume sulatas. Kella 11.00 oli vihmasajust saanud  lumesadu - sadas laia lund.
Kella 13.00 paiku piilus pilve tagant päikegi ja pani maad katva õhukese lumekihi särama.Temperatuur juba kergelt miinuspoolel,praegu 14.30 ajal  -1,6 C.
Kui hommikupoole kollasin arvutis lillelehtedel ja unistasin kevadest,siis lõunast tegin tunnise jalutuskäigu koduümber metsas.Tundsin,et vajan seda.Tunnike päikesepaistet sai kinni püütud!
Valget aega on vähe,kuid varsti  hakkab tasapisi päev pikenema.Veel viimased lühemad päevad.
Jõulutunde otsimiseks käisin eile Lõunakeskuse turul leivajuuretise järel ja täna lõunaks leib ahjust väljas ja maja leivalõhna täis.Minu jõulutunde tekkimisele andis ka loodus oma osa lumekirme ja päikesega.
Oh,oleks see ilm nii ka jääks!Kohe-kohe ju astroloogiline talv hakkamas.

Tänane lumesadu
Lumekiht küll imeõrn,kuid päikesega kaunis
Päike piilumas

Jõululeiva proov

4 comments:

  1. oo, leib :) näeb igatahes välja nagu hea :D oleks meitel ka sedapalju lund

    ReplyDelete
  2. Omatehtud ahjusoe leib on väga väga hea.Leib seisab värske nädal aega,kui teda ainult nii kaua jätkub.Ja see leivalõhn-oh,isegi õues on seda tunda.Paar aastat tagasi küpsetasin peaaegu terve aasta läbi,poeleiba ei tarbinud.Eelmine aasta ei küpsetanud jälle kordagi.Nii need tujud ja isud käivad.Eks näis,kaua ma sel aastal küpsetan.

    ReplyDelete
  3. oi, kui mõnus! Käisin ka õues päikest vaatamas. Lumekirme korraks sulanud maa peal. Olen kannatlik, eelmine talv õpetas.

    ReplyDelete
  4. Hea, et kõige suurematele lumeigatsejatele seda ikka natukene jagatakse. Ilusat leivalõhnalist aastalõppu!

    ReplyDelete