Saturday, January 3, 2015

TUULINE AASTA ALGUS

2015 aasta algas plusskraadide ja vihmasajuga.02.01.lisandus ka korralik tuul,mis meil õnneks tormiks ei paisunud.Aga lõõtsutab veel tänagi korralikult.Enamus lund on kadunud ja imelisest jõulumuinasjutust ainult kena mälestus.Eile pealelõunat tõusis temperatuur +5 c juurde ja sadas terve päev tihedat vihma.
Selliste vihmaste sompus ilmadega ja rohelise maaga kisuvad mõtted kevadesse.Vaatasin üle ka seemnevaru ja uute seemnete nimekiri tehtud.Pea see jaanuari lõpp ei tule, siis plaanis viinamarja pistoksad mulda panna.Sügisel tegin pistoksi oma sortidest ja naabri käest sain ka paar oksa DON MUSCATI.Praegu kenasti keldris sambla sees õiget aega ootamas.Juurdumine võtab pikka aega ja ma olen jaanuari lõpus või veebruari alguses potti pannud,katnud kilega ja pannud tuppa sooja juurduma.Märtsi keskpaiku on siis leheotsad näha ja juulis juured juba piisavalt tugevad,et maha istutada.

Aasta lõpus ostsin Bauhofist soodukaga ka lõpuks kaks korralikku aiavaasi,mis veel siiani kuuse all.Peanagi vaatama kas kusagilt veel krookuse ja tulbi sibulaid saab - paneks potti ja kevadel näeks juba õisi.Hiljem suvelilled sisse.Eelmised suvelillepotid olid plastikust ja kuidagi "kriipisid"hinge.Varem ei leidnud sobivaid lihtsalt,mis meeldis olid väga kallid ja nii see ost edasi lükkus.
Nüüd vähemalt esimene kevad- ja aialubadus täidetud ja süda rahul.Olen seda ostu plaaninud juba paar aastat,aga tulutult.Nüüd sobis nii pott,kui hind.Potid valatud tsemendist,külmakindlad .
Teisedki väikesed kevadplaanid tehtud,aga kas ka teostuseni jõuab seda näeb kevadel.Aprilli lõpp ja mai on planeeritud ja väga tihe.Ehk juunis jääb rohkem aega.

Soovide nimekiri kumiseb peas juba sügisest,aga eile panin nad ka paberile.Kõigile neile mõttes koht olemas,loodan,et õnnestub nad hankida.
Esimesed tellimised tehtud!
Alpikann Cyclamen sp.

Naapoli alpikanni (C. hederifolium) ja
Ümaralehine alpikann (C. coum) ostsin Võhmast ja loodan,et talvituvad,Suur soov ka teised sordid saada,mis meie kliimas võiksid talvituda.Ootan kevadist ja sügist õitsemist.

SOOVID 2015a.

Cyclamen atkinsii,-Teda ei leidnud kuskil müüginimekirjades,kas kellelgi oleks jagada kas või seemneidki!

Kalmia latifolia 'Pinkobello'


Cyclamen purpurascens
Cyclamen coum 'Silver Leaf'
Cyclamen coum Album
Hydrangea paniculata  “Great Star” 

Jumalatelillede Dodecatheon sp.- loodan väga EDROMI ühistellimuse peale.
D. jeffreyi olemas.Ostetud sügisel Võhmast-Järvselja taim.Ootan kevadist õitsemist!


Dodecatheon sp.
Dodecatheon meadia alba

dodecatheon red wings Dodecatheon media  'Red Wing'


Vaccinium corymbosum 'Meader'

lewisialong-little mango Lewisia longipetala 'Little Mango'
Lewisia Little Peach Lewisia longipetala 'Little Peach'
No ja veel ikka mõned iiriseid ka .






No comments:

Post a Comment