Saturday, May 23, 2015

MAI LÕPP AIAS

Mai hakkab varsti läbi saama,veel nädalake ees ja ilm ikka jahe ja vihmane.Täna järjekordselt tuuline,õnneks ei saja.Vara sõnasin,lõunast tihe lausksadu. Vihma ja jahedust on mais palju ja sibullillede õitsemine pikk.Taimedele on erinevalt see jahedus ja vihm mõjunud.
Talvitusid taimed hästi ja selle jahedusega sai nii mõndagi taimeninakest oodatud ja tihti piilumas käidud.

Sibullilled-sel aastal ei olnud probleemi,kõik alles ja õitsesid ja osad õitsevad siiani

Roosid -ilusad tugevad,ainult paaril taimel on mõni leht nats kollaka värviga.Andsin neile kompleksväetist.

Iirised-olen rahul.Välja läks ka,kuid need olin eelmisel talvel juba kahjustuse saanud ja ei pidanud sellele talvele vastu.Põhimõtteliselt ei potitanud.Kahju,kuid ju nad ei sobinud minu aeda.

Rododendronid -talvitusid hästi,õitsesid ja õiepungi jagub.Kuigi osadel eelmine aasta meeletult õitsenud heitlehisetel on sel aastal õiepungi tunduvalt vähem ja paaril ei ole ühtegi.

Kaktused -talvitusid hästi ja olid varakevadel ilusad.Suurte vihmade ja jahedusega hakkas nii mõnelgi mädanik tekkima ja reisilt tagasi tulles oli 2 tk täielikult mädad ja paari proovin veel päästa.

Hortensiad-kõik ilusti talvitunud ,ka tammilehised.Nüüd ootan vaid,kas sel aastal tammilehiste õisi näen.Ausalt öeldes Horvaatias nägin ära ja neid oli sealsetes aedades palju,nii suurtesse aiavaasidesse istutatutena,kui aias.Õitsesid aiavaasides olevad,teistel olid ainult õiealgmed näha.Siit ka idee teha paarist tammelehise hortensia sordist pistoksad ja istutada suurde aiavaasi.Mul kaks 50 l seisavad tühjana.

Enda vana kõrvikpriimula
Kristiine aiandist ostetud
Minu salaaed-paremal rododendronid ja vasakul iirised,ees tiigi kaldal kaktused.Seda kõike maja juurest ei näe,siis kutsungi seda oma SALAAIAKS-kõik minu kiiksud koos

4 comments:

  1. salaaiad on need parimad, mulle meeldivad :) mul sel aastal tulbid hädised ja kaktused jah, talvest tulid väga hästi aga edasi... :(

    ReplyDelete
  2. Salaaed on hea nimi - koht näeb ka salapärane välja.

    ReplyDelete
  3. Tore sul seal, võrratud rodod ja kadestamisväärne iiriste ala. Priimulad on ka väga vahvat värvi.

    ReplyDelete
  4. Mul ka see jahe kevad tappis mitu kaktust maha. Tammelehine hortensia on mul mingi viis aastat vana, aga õisi pole kordagi näinud.

    ReplyDelete