Monday, June 8, 2015

KATTEGA JA KATTETA

Eile suure tuulega võidu sai alustatud hortensiaala katmisega.Hommik näitas meil ilusat ilma ja tuulgi oli natuke tugevam kui tavaliselt.Laupäeval istutasin veel kaks BA toodud hortensiat ära ja pühapäevaks plaanisin katmise.Järjest tormisemaks muutuv tuul küll segas,aga ega siis tööd pooleli ei saanud jätta.Sai appi võetud laudu ajalehtede kinnihoidmiseks,kui ka lisa inimjõudu.Lõunaks enne päris tormi algust sai kaetud.Valmis ta veel ei ole,sest kergkruusa jäi napiks. Seda peenemat sorti meie ehituspoes rohkem ei olnud,teisipäevaks lubati,siis 5 kott veel lisaks kahele alale juurde.Kokku kahe väikese ala peale 15 kotti.
Ma ei tea,kuidas õige oleks,aga puidust ääre alla panin ma kuskil 30 cm laiuse kangariba,kartsin,et seal ajaleht et pea.Ülejäänud paksu ajalehekihi all.Selle tuulega lihtsalt ei saanud mahti vahepealset tööd pildistada.
Eelmine kevad tehtud hortensiaala jääb katmata,sest seal koerahambad alpikannid ja jumalatelilled aedhortensiate vahel.Seal peenras ka tammelehine,saagjas ja karvane hortensia.Uude alasse sai kolm puishortensiat ja ülejäänud suurelehised.

Mai alguses selline ala
Garden.ee saabujad ootavad istutamist
Ootab laupäeva BA saabujaid
Siin on näha see 30 cm katteriba,mille panin piirde alla
Selline ta siis sai,ootab veel paksemat kergkruusa kihti
Eelmise kevade hortensiaprojekt 

3 comments:

  1. Ma arvan, et oled ise selle projektiga rahul, käsitsitööd jääb hulga vähemaks.
    Kui tahad, saad saad katta ka selle osa, kus need pisikesed kasvavad, lihtsalt nende kohale tuleb panna ajalehte õhemalt ja nad tulevad sellest kenasti läbi. Aga rohimisetööst oled ikka vaba

    ReplyDelete
  2. Mind pole kergkruus küll mitte kusagil rohimisest päästnud, võilill, orashein, ristik ja põldsinep külvavad end ka sellesse sisse. Aga ehk linnaaias on lihtsam kui metsa vahel.

    ReplyDelete
  3. Mina ka metsa vahel,täiesti maakas!50 m linnapiirist väljas.Kolmes küljest mets.

    ReplyDelete