Wednesday, November 4, 2015

KAKTUSED

Mure.
Avastasin,et Maadjas viigikaktuse e.opuntia compressal on tekkinud taimele massiliselt lillakaid laike.Ennem sellist jama pole olnud.Kaktus aastast 2012 ja suur taim.Teised kaktused ilusad ,nagu peavad.Ainult Horvaatiast toodud taime on augustis teod räsinud.
Millega võib tegemist olla ja mida ette võtta või jääda äraootavale seisukohale.Kas keegi on veel midagi sellist täheldanud??


Maadjas viigikaktus e.opuntia compressa 
Minu kaktusekollektsioon.
O.macrohitza "Kemton Oklahoma"on viletsas seisus,ta sai kevadel puu alla jäädes tugevalt kahjustada ja väga loodan,et jääb ikka ellu..
Kevadeks oleks veel uude laiendusse  vaja 3-4 uut kaktust mägisibulatele seltsiks.Kindlasti istutan paar taime ka uude alasse ümber nendest,liiga tihedalt on paar tükki saanud

Teised ilusad:

Opuntia x basilaris "Berlin"

Opuntia x polyacantha var.hystricina "Heide" 

Opuntia x polyacantha "Wibke" 

Opuntia fragilis"Smithwick"
Opuntia fragilis "Freiberg"

Opuntia rutila " robust" 

opuntia macroriza -liik
opuntia polyacantha-liik
teokahjustusega horvaatlane

Opuntia phaeacantha "Orangade"

Opuntia X fragilis Wizzard"

Opuntia polyacantha "Christel Tide/Richter

Opuntia basilaris var. aurea "St.George Utah"

O.von Dickinson-A.Kährilt

O. fragilis
O.macrohitza "Kenton Oklahoma"-

3 comments:

  1. Selliseid laike kohanud küll ei ole, ei oska äkiliselt midagi arvata. Aga Sul on ju päris priske kollektsioon juba :)Olgu talv neile armuline.

    ReplyDelete
  2. Ma selliseid laike näinud pole ja ka kirjanduses pole sellist kirjeldust kohanud. Oleks varasem aeg, soovitaksin ma kõik need kahtlased varrelülid ära lõigata. Aga praeguste jahedate ilmadega ei pruugi need lõikekohad armistuda. Lõika mõni täiesti terve leht ära ja kasvata talle jahedas ruumis juured alla, et kui kevadel on teised hukkunud, jääks Sul liik alles. Tavaliselt algavad igasugu mädanikuhaigused kahtlaste laikudega.
    Mde, viimasel sordil on ka mingi imelik pruun auk. Pildilt ei saa aru, kas ta on armistunud või alles edasi arenemas. Ka sellist kaktust saab veel päästa, kui see kahjustunud osa ära lõigata ja haav söega töödelda. Aga ka temal ei ole seda arukas õues teha. Kui selle varrelüli ära päästad, kasvatab ta uued ja terved ja siis saab selle üldse välja lõigata.
    Ilus kollektsioon on Sul, ühinen Rahmeldaja soovidega.

    ReplyDelete
  3. Väga põnev kollektsioon! Kui kahju, et ma suvel ei teadnud tähelepanu pöörata. Su aed on ikka üllatusi täis!

    ReplyDelete