Tuesday, April 19, 2016

JAHE JA VIHMANE

Sel nädalal kiskus ilma jahedaks ja sajab vihma.Öised temperatuurid küll plusspoolel,kuid õhk on jahe.Sain nii mõnedki istutamised ja ümberistutamised ära teha,jahedaga juurduvad paremini.Pealelõunat kaks korralikku rahehoogu,nii et taevas tõmbus korraks täitsa tumedaks ja 10 min tugev sadu koos tugeva tuulega.
Homseks jäi rooside lõikamine.Hommikul sadas kuni lõunani ja siis tegi paaritunnise vahe, just sobiv päikeseline vahe ,et käia S.Savisaare juures
Igakevadine lausa kohustuslik aiakülastus S.Savisaare juurde nüüd tehtud.Kaugelt vaadates nagu polnudgi õitsejaid,kuid lähemalt vaadatuna oli piisavalt.
Sain ka oma näpu vahel hoida seda kuulsat UK Ebay oksjonirallil osalenud lumikellukest.Mind jättis täiesti külmaks,aga vähemalt sain oma silmaga ja lausa oma käega katsuda.Aias tiir tehtud ja ikka  lausa kohustuslik ost müügiplatsilt.Ostsin amuuri adoonise ja kaks kolmiklille-olen nüüd ka paari kolmiklille omanik,seda lausa ette plaanimata.Eks hetkeost on ka põnev ja jõudsin käigu pealt ka koha neile leida.Ohh seda minu nõrkushetke!Aga nad on ilusad!
Ja juba sügiskataloogist tellimiseks jäid mõned õitsejad kohe väga silma ja südamesse.Paar uut koerahammast oleks vaja,aga kui nüüd õhtul korraks 2015 sügiskataloogi vaatasin,siis läks tellimisisu üle-Erythronium sulevii 20 Eur.

Ostetud kolmiklilled:
1.Rait-kolmiklill Trillium kurabayashi
2.Suure kolmiklille hiigelteised(valge)Trillium chloropetalum var.gigantum.



Rahepilv möödumas
S.Savisaare aed:


 20 Eur. koerahambad-jäävad tellimata selle hinna eest 
Hoian kalliskivi näpu vahel-e-bays üüratu raha eest oksjonil osaleja
Siin minu silmale palju ilusam lumikelluke

7 comments:

  1. Meie saime ainult vihma. Tore, et Sulevi aiast ka pilti tegid, mina ei satu kohe kuidagi sinna kevadel :( Ja see teine lumikelluke meeldib mullegi rohkem :D

    ReplyDelete
  2. Mulle jäi kripeldama jälle see mini-madal nartsiss, mis Sinugi pildil ilmekalt lumikellukese puhmast poole madalam on. Aga Sulev läks sellest kiirelt üle ja sain aru, et ühe kalliskiviga tegemist ilmselt on, kuigi ta isegi ei teadnud, mis see täpselt on, kuna oli saanud lumikellukese pähe.

    ReplyDelete
  3. Lõokannuste vajalikkust olen ma ka mõistma hakanud. Aprillis teisi säärase värviga õitsejaid ei ole. Ja kas need valgeõielised seal on koerahambad lõokannuste vahel?

    ReplyDelete
  4. See madal nartsiss on mingi looduslik variant Tistou. Futu,lõokannused on lausa jumalikud!Ja nende vahel on valgeõielised koerahambad.Kui mälu ei peta,siis oli vist Krõlovi koerahammas.Jätsin nimelt Krõlovi valmide järgi meelde,aga 2015 kataloogis ei olnud neid,võin ka eksida.Aga ilusa ja suure õiega puhasvalged olid.Mulle jäid nad ka kripeldama,aga mis hinnaks,seda ei tea.Ehk sügisel selgub,ta lubas müüki panna.Ma ei ole nii suur koerahamba fänn,et lausa üüratu raha eest sibulat osta(risk mügride maiuspalaks saada)Aga väga hea iirisesordi eest olen rohkemgi välja käinud!

    ReplyDelete
  5. Eksisin,need koerahambad on amuuri adoonise vahel,mitte lõokannuste vahel.

    ReplyDelete
  6. Sa oled ülimalt tagasihoidlik. Mitte jahe, vaid lausa külm on, mitu korda rahet ja lörtsi ja muidu jäiseid vihmahooge vinges loodetuules. Aga imelik, et aiale mõjub hästi, pajud on rohelised ja paljud pungad puhkemise äärel.
    Sulevi aed on kevadisid kalliskive täis, oleme seal ikka püüdnud igal ajal käia. Talvel pole veel õnnestunud :D

    ReplyDelete
  7. Olgu nende kallite lilledega kuidas on, aga see rahepilv on ikka vinge küll!

    ReplyDelete