Sunday, January 22, 2017

ON JA EI OLE....

Selle aasta jaanuar on ja ei ole ka talv.Ilm pöörab miinustemperatuuridest plussi lausa mõne tunniga.Eile õhtul näitas termomeeter-5,2C,siis hommikul oli juba +2C.Päeval lausa +3C.Mingisugune õrn jäine lumekiht ikka katab maad ja libe on.
Reede hommikupoolikul näitas korraks päikest,aga muidu enamus ajast pilvine.Päev on ikka natuke pikemaks läinud - kui ainult päikest rohkem oleks.
Kuigi endiselt veel pooleldi talveunes ja eriti kevadele ei mõtle,siis tahes tahtmata lähen kaasa "näoraamatus" tõstetatud kevadiste taimeuudistega.Nii sai ka esimene taimetellimus tehtud ja eile klõbistasin ka veel ühe tellimise, mõeldes kevadele.Ega sealt erilist kvaliteeti oodata ei ole,aga vaatasin,et sõrmekaitsmeid annab vahetada ka teistele kinnastele.Parema käe nimetissõrm kulub alati nii kiiresti.Ehk näis,millised on,aga hind oli soodne.
Seemnekarbis sai inventuur tehtud ja reedel Tallinnast koju tulles käisin ka Tartus seemnepoest läbi ja ostsin puuduolevad seemned.Kaugel see külvaminegi enam on!
Nii,et aianduslik algus on tehtud ja ka lugemine on aianduslik.Sai läbi loetud M.Biggs "Suured aednikud" ja V.Aitsami "Putukafriigi päevaraamat"ja praegu käsil J.Annist "Puudest ja põõsastest puust ja punaseks".Selle viimase raamatu tahaks koju muretseda.
Selline siis see jaanuar siiani:


Priimulate ala
Kasvuhoones kuldkingad ja okt.külvatud priimula on tärganud detsembris
Eelmine nädal Kakumäe rannas

Väga vahvad lumetaldrikud hulpisid ranna ääres

5 comments:

  1. Meres on ikka uskumatult laheaid moodustisi talvel, või noh ka pooltalvel nagu tänavu jälle. Seemned vaatasin minagi üle. Kui üldse midagi vaja siis paar pakki rediseid. Muule veel ei mõtle. Kavatsen üldse väga tagasihoidlik olla tuleval hooajal. Nende küüniste kohta anna kindlasti tulevikus infot, et kas ja kuidas .

    ReplyDelete
  2. Lahedad lumetaldrikud. Mõtlesin ka täna korra, et jalutan mere äärde, aga kuna meil tuleb pankrannikust alla saada, pelgasin libedat treppi.

    ReplyDelete
  3. Niisugused jäätaldrikud ja nii palju!:) Meri üllatab.

    ReplyDelete
  4. äkki olid mõned priimula seemned nii targad, et jäid jokutama ja tärkavad kevadel? Loota ikka võib.

    ReplyDelete