Sunday, April 16, 2017

KEVADE VÕITLUS TALVEGA

Kui õues käib terve nädala juba kõva ilmavõitlus,siis mina võitlen toas köha ja nohuga.Võta sa kinni on see lastelt saadud viirus,või nädala alguse õuest saadud külmetus.
Tänane varahommik oli meil -6,7C ja päikesetõusul läks korraks ka üle -7C.Praeguseks kerged plusskraadid ja päike.Lund meil pole õieti olnud,kui välja arvata igahommikune minimaalne härmakiht,mis päikese käes kohe sulab.
Õied võitlevad külma ja päikese käes,kuid mingeid suuri kahjustusi ei ole märganud.
Koerahambad on tärganud ja õiedki iga hetk avanemas,kui ainult sooja lubaks.Oma nina ei ole mullast ainsana välja pistnud Erythronium  Elegans small bulbs,mis sai sügisel tellitud.
Eelmine aasta S.Savisaarelt ostetud kolmiklilledest on elus ainsana Suure kolmiklille hiigelteised(valge)Trillium chloropetalum var.gigantum.Rait-kolmiklill Trillium kurabayashi,mahapanduna ei tärganud juba eelmisel aastal.Sügisel tellitud Tirillum luteum ei ole ka veel tärganud.
Sügisel saabunud kuldkingamixi ja "Regina"potitasin.Ühe mixi ja "Regina" panin kohe sügisel mulda oma hortensiapeenrasse hortensia varju koos potiga,et hortensiajuured ei hakkaks neid kurnama.Seal ei ole veel mingit liikumist näha.4 panin potiga kasvuhoonesse,kus ilusa ja suure kevade saabudes tõstsin õue. Nii nad seal pottides ootavad uue väikese ala valmimist,et koos mõne epimeediumiga sinna kolida.Täna ööseks tõstsin küll kasvuhoonesse tagasi kui lubati nii külma.Seal on ühes potis juba elu käimas,loodan,et ikka teised ka elus ja lihtsalt ootavad oma aega.
Ootan juba sooja ja "siblimisaega".

Hetke seis.Päike juba sulatab
"Rose Queen" 
Kevadadoonis
Minu Savisaarelt ostetud Suure kolmiklille hiigelteised(valge)Trillium chloropetalum var.gigantum.
Tiilt saadud koerahamba seemikud vist 4 aasta taimed
Kuldkingapotindus

6 comments:

  1. Omapärased ilmad on jah, õue kisub hullusti aga täna on küll nii külm ja tuul, et parem on vist esialgu toas püsida. Peale selle ühe trilliumi pole minul ka veel ainsamatki näha, ilmselt ikka vara veel. Parane ja mängi toas kuni jälle ilusamaks läheb, siis saad täie rõõmuga õues mängida :)

    ReplyDelete
  2. Ilmad on muutlikud jah, kui eile oli mõnus meil õues asjatda, siis täna lumi maas :)

    ReplyDelete
  3. See "siblimine" jäi kuidagi hinge kraapima, nii tabav väljend. Hirmsat moodi tahaks siblida! :D

    ReplyDelete
  4. Kui tervis ka hää ei ole, siis ei tasu õue kippuda - ega palju teha ei saa, tuul puhub kõrvad peast ära.
    Praegu on jah esimeste õrnakeste avastamise aeg, seda jätkub veel nädalateks ;)

    ReplyDelete
  5. Ehh, vaatasin su postitust ja eile aias, tundub nagu oleks mu kingastel peenras esimene ots väljas. Oeh, tahaks juba soojemat jah.

    ReplyDelete
  6. Karm külm paistab neilt piltidelt. Meil oli sama moodi. Talvekahjudest on muidugi kahju, kuid ehk veel tärkavad! Ikka alles väga varajane aeg ja külm pealekauba.

    ReplyDelete