Tuesday, February 13, 2018

VASTLAPÄEVAST,"KUKESEENE KUULAMISEST" JA JÄLJETANTSUST

Täna on vastlapäev ja päev imeilus päikesepaisteline,temp.hommikul -2C hetkel 0C ümber.Keskpäevaks tõusis temperatuur +4,4C,päike ja linnulaul-väga kevadine!
Vastlapäeva liu asemel käisin järjekordsel metsatiirul ja kõndisin jäljeradu.
Jäljeradu olen ennemgi kõndinud,aga sel korral inspireeris mööda metsloomaradu minema Valdur Mikita,kelle meelisrajad kulgevad just mööda metsloomade radu.
8. veebruaril käisin metsatunnetust otsimas koos Valdur Mikitaga Vapramäe Loodusmajas.
Järjekordne loodusõhtu toreda seltskonnaga.Sai kuulatud heietust tema viimasest raamatust "Kukeseene kuulamise kunst"ja sain teada ka mulle just pealkirja valiku  saamise lugu,ning vesteldud ka aktuaalsetel teemadel.
Täna siis kõndisin minagi teadlikult metsloomaradadel. Minu aiast on raske leida raja algust ,siis ikka leidsin  neid metsa alguses kokku 5 kindlalt kulgevat kitserada ja ühe rebaseraja.Rebaserada viis eikuhugi,siis kitseradadest 3 lõppes mäekünkal magamiskohtadega ja 2 viisid suure Tartu-Valga maantee poole.Metsas sellist sõkkumist ei toimu ja jäljed ilusti rajana.Ju siis aias otsivad näksimist.Kõige põnevama jäljeraja aeda avastasin hoopis hüppege üle aia-see oli küll üllatus!
Koduümbruses aga korralik jäljetantsu rodu.Tean,et meil liigub 7 liikmeline kitsekari ja ju need jäljed neile kuuluvad.Suurt pahandust pole teinud,sest olen aia ette teinud nii rododele,kui kivilale.Hortensiaid on nad kärpinud,aga ainult ühe noore katsin võrguga.
Lugesin täna Marko Kaasiku Hooajaprognoosi ja tundus meeldiv.
Hetke ilmast ja talveoludest tunnen rõõmu ja väga kevadele veel ei mõtle,kuigi eile külvasin 2 kurgiseemet ja 2 madala potitomati seemet aknalaua potinduseks.
Aknalaual on taaskasutuses ka potitatud poest ostetud salat,mis kannab ilusti ka teist saaki,suurem neist potis teist nädalat,väiksem eile potitatud.Eelmine aasta ärakatsetatud kogemus.Kui ilm lubab siis järgmised kasutatud salatijuurikad lähevad kasvuhoonesse istutatuna taaskasutusse.
Vastlakuklid said ahju ja kõigile "pikka liugu"

Ülevaatlik vaade aknast jäljetantsule aias-pole pea sõkkumata kohta
Kivila lintide juures näha ainult üksik rada-toimib
Hüpe üle aia!-tähelepanelikumalt vaadates on sõraga ülemisest lauast väike täke sisse löödud ja puidupuru maas
Jäljerajad
Magamisasemed metsas
Hoolduslõikus teostatud hortensiatel
Tantsuplats
Külvatud seemned
Taaskasutus aknalaual

8 comments:

  1. Ausalt öeldes oli see üllatus, et üle aia ka hüppavad. Sel moel ei pea ka traataed kitse. Kui ikka tahavad, siis lähevad üle. Oi, mõnusad kuklid. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mullegi oli see üllatus!Varem ei ole seda märganud jälgede järgi.

      Delete
  2. Meil ka kõik radasid täis, jänestel on juba väga suured mänguplatsid. See näitab ikka kevade lähenemist. Tahtsin küsida selle vaate kohta aknast - kas esiplaanil on õunapuu? Kui jah, siis kas murrad vesivõsud suvel? Nii ilusa vormiga see puu.

    ReplyDelete
  3. Ees on õunapuu rivi ja tavaliselt olen suvel vesivõsud ära murdnud.Mul on 13 aastane lapselaps,kellele meeldib see töö väga -rohkem küll puu otsas ronimine.Mõned vesivõsud jäävad ka kevadeks lõigata-eks see märtskuu töö.
    Aga õnneks meil jäneseid ei ole paaril viimasel aastal olnud,ju rebased on oma töö teinud

    ReplyDelete
  4. Tõeline kitsede tallermaa! Tõesti väga palju jälgi! Toredat vastlapäeva!

    ReplyDelete
  5. Hüppavad ja see on ilus vaadata. Pikka liugu sullegi :)

    ReplyDelete
  6. Nii isuäratavad kuklid, kindlasti tulid väga maitsvad. Need jäljerajad on väga põnevad

    ReplyDelete