Friday, February 2, 2018

VEEBRUARI ALGUS

Nagu lubatud algas veebruar vähese tuisu ja korraliku lumesajuga.Lumi kattis maa 10 cm lumekihiga
mis tänase sulaga on kokku vajunud,aga maa ikka korralikult valge. Kohe elu rõõmsam ja valgem,valget aega õhtul juba viie - poole kuueni,olenevalt kas ilm selge või pilves.Eile ja täna temperatuur plusspoolel +2.3C,kuid homsest lubatakse ilma külmenemist.Näis,kauaks seda lund ja talve siis sel korral jätkub.
Maa sula ja mutid ajavad oma asja,täna lausa läbi lume värsked mustamullahunnikud.Tihaste laulu on aed täis ja söögimajas pidev sebimine.
Ei teagi mida tahta,kas talve või juba kevadet.Selline ilma pidev muutus teeb rahutuks ja mõtted liiguvad tahtmatult kevade suunas,kuigi hing igatseb korralikku päikeselist  ja karget talveilma.
Sügis- ja talvekülvid kasvuhoones kevadeootel ja varakult tärganud kõrvikpriimulakülv tunduvad olevat sellele ilmatrallile ilusti vastu pidanud,vähemalt siiani.
Käisin ja ostsin enamus kevadiseks külviks seemned ära.Tomati uueks katsetuseks võtsin Rally F1,pidi olema hea lihatomat-proovin ja kurgi uueks katsetuseks lisaks Adamile LenaraF1 ja ComponistF1-mõlemad ka soovituse peale.

Sügiskülv-kõrvikpriimula oma seemnest

4 comments:

  1. Päike on jah veel õnnest puudu :D

    ReplyDelete
  2. Küsin sulal hoopis iirisejuttu: kui elujõulised meie kliimas 'Good Vibrations' ja 'Hemstitched' on ja kas viimane sügisel õitsenud on?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mõlemad on mul olemas,tugevam on kindlasti siniserandiga 'Hemstitched'.Kui aus olla,siis täpselt ei meenu,kas ta sel aastal õitses. 'Good Vibrations'sai mul kannatada kui ei eksi siis 2015 aastal ja tekkis mädanik,Kollakas oranzid ongi nõrgemad.Tema ei ole paar aastat küll õitsenud,kiratseb kuid elus.Eks see talv ka õrnematele paras katsumus ja kevad näitab kuidas vastu peavad.Viimastel aastatel on just selle niiske ja vihmase talvega paljud hellikumad ja uuemad sordid kahjustada saanud või hukkunud.

      Delete
  3. Aitäh abi eest, nüüd läks asi palju kergemaks.

    ReplyDelete